Klipa: Još jedan mračni dan za srpsku košarku!

"Očigledno je da u košarkaškoj organizaciji imamo nekih problema. Desio se nesportski faul koji je izazvao varnice na parketu, igrači su se malo pogurali ili šta već. Na kraju su isključena možda i dva najtalentovanija igrača – Milutinov i Tejić. Posle minut rečeno mi je da je isključena cela klupa Zvezde i da treba da nastavimo sa četvoricom igrača. U pitanju je 13. minut”, počeo je Klipa.

“Tražio sam da se pogleda snimak i da se vidi ko je ustao, a ne da se kaže ‘cela klupa’ jer to nije tačno. Postoje igrači koji uopšte nisu ustali, postoje oni koji su zaustavljali incident. Na kraju, posle su ušli i igrači Partizana koji su bili udaljeniji”, nastavlja uzbuđeno Klipa svoje izlaganje.

“Tražio sam da odlučimo po snimku, a ne neko selektivno da odlučuje i kaže: ‘Vi ste isključeni’, pošto nije viđeno ispravno. Posle nekih 15 minuta rečeno mi je da mogu da nastavim sa petoricom igrača i da će mi to dozvoliti. I to sam prihvatio, da sa pet košarkaša igram 27 minuta ako je to moguće, da to bude završnica juniorskog prvenstva. Međutim, kada sam izabrao igrača, rekli su mi: ‘Ne može taj, može taj jer je on razdvajao’, i utom su rekli da je gotovo, da je isteklo vreme i da ne možemo da nastavimo”, rekao je trener juniora Zvezde u jednom dahu i vidno uzbuđeno, a onda je nastavio nešto sporije:

“Poštujem i prihvatam bilo kakav poraz. Kroz celu ligu je bio prvi, mislim da je iskusniji tim, ali moji igrači su do prekida igrali odlično i žao mi je što nisu imali priliku da pokažu da su napredovali i što nisu imali šansu da se na terenu suprotstave Partizanu”, kaže Klipa i zaključuje da je ovo još jedan mračan dan za srpsku košarku:

“Ovo je definitivno poraz košarke, još jedan sunovrat, još jedan mračni dan za našu košarku. Neko ko nije u stanju da završi juniorsku utakmicu… Oni koji su trebali da dovedu utakmicu do kraja nisu u tome uspeli. Ako je rešenje da se igra sa četvoricom 27 minuta… Ne mislim da smo mi krivci u tolikoj meri bili da budemo tako kažnjeni, niti smo to nameravali, niti smo to hteli. Čak nismo ni vinovnici incident, on je počeo posle nesportske Partizana”, izjavio je Klipa za B92.

Podsetimo, finalna utakmica juniora Zvezde i Partizana prekinuta je u 13. minutu zbog tuče igrača na terenu. Isključeni su Nikola Milutinov iz Partizana i Marko Tejić iz Zvezde, kao i kompletna klupa crveno-belih. Kako utakmica nije nastavljena u narednih 20-ak minuta, doneta je odluka da se pobeda dodeli Partizanu.

Izvor: B92

Pogledajte još