Bostonski bombaši imali saučesnicu: Ženski DNK pronađen na bombi

Kako je za "Vol strit džornal" rekao izvor blizak istrazi, ostaci DNK nisu siguran pokazatelj da je u slučaj umešana ženska osoba, ali su ipak uzeti uzorci ženskih osoba bliskih dvojici bombaša, čečenskoj braći Tamerlanu i Džoharu Carnajevu.

- Genetski materijal možda pripada ženskoj osobi koja je bila u prostoriji u kojoj su izrađene bombe, ali je moguće i da je u pitanju DNK radnice u prodavnici u kojoj je kupljen materijal, ili čak nekog od ranjenih u napadu - naveo je izvor.

BBC javlja da su agenti u sklopu istrage pretresli kuću Ketrin Rasel (24), udovice Tamerlana Carnajeva, koji je zajedno sa bratom Džoharom osumnjičen za napad u kom su poginule tri osobe, a povređeno više od 260 osoba.

Osim DNK uzorka Raselove, agenti su iz njene kuće na Roud Ajlendu izneli i nekoliko vreća sa materijalom koji bi mogao da posluži kao dokaz u slučaju protiv braće Carnajev.

Kako je saopštio advokat koji zastupa Raselovu, ona "u potpunosti sarađuje sa istražnim organima".

Tamerlan Carnajev ubijen je u okršaju sa policijom u celodnevnoj jurnjavi u okolini Bostona, posle koje je teško ranjen uhapšen njegov brat.

Izvor: B92

Pogledajte još