Kraljica Elizabeta II traži pomoćnika kuvara, godišnja plata 27.000 evra

Kandidati moraju da budu kvalifikovani za pripremanje jela za dve osobe do banketa za 200 gostiju i prijeme za 800 zvanica.

Šta jede britanska kraljica?
Daren Mekgrejdi, koji je 15 godina proveo na radu u Bakingemskoj palati, kaže da kraljica za doručak najviše voli da jede žitarice, hleb sa džemom i čokoladni kolač, dok je za ručak njeno omiljeno jelo riba list na doverski način. Uveče kraljica pije "zazu", koktel od džina i vermuta Dibone, koji je prethodno dobro protresen.

Pored dobrog poznavanja "francuske kuvarske terminologije", od njih se traži i da poseduju istinsku "strast prema kuvanju".

Iako će uglavnom raditi u Bakingemskoj palati, glavnoj adresi 87-godišnje kraljice Elizabete II, moraju biti spremni da provedu do tri meseca godišnje i u nekoj od drugih kraljevskih rezidencija, poput dvorca Balmoral u Škotskoj ili palate Sandringem, na istoku Engleske, kao i da se povinuju drakonskim merama bezbednosti i diskrecije.

Kandidati mogu da se jave na oglas do 10. maja, a kao značajna prednost smatraće se iskustvo u ugostiteljskom objektu sa pet zvezdica.

Zadatak pomoćika šefa kuhinje biće da zajedno sa brigadom kuvara i pomoćnika u službi njenog visočanstva sprema "sveža jela u skladu sa najvišim kriterijumima kvaliteta".

Izvor: Tanjug, Blic

Pogledajte još