Niz krivičnih dela u jednom danu: Šta se dešavalo pre privođenja ljubomornog muža u Jagodini?

On je osumnjičen da je počinio dva krivična dela ubistvo u pokušaju i krivično delo otmica, više krivična dela razbojništva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je fizički maltretirao svoju suprugu i naneo joj teške telesne povrede, potom je od druge ženske osobe pokušao da otme ključeve od automobila, a kada je ona pokušala da pobegne pucao je u nju iz pištolja i naneo joj teške telesne povrede.

U nastavku dana, sumnja se da je D. Đ. počinio krivično delo otmice, tako što je uz pretnju pištoljem naredio drugom oštećenom vlasniku automobila da ga odveze do Vukovog spomenika, što je on i učinio, saopštila je policija.

Po izlasku iz tog vozila, osumnjičeni je uz pretnju pištoljem u Dalmatinskoj ulici od trećeg vlasnika vozila oduzima automobil, čime je počinio krivično delo razbojništva.

Sumnja da je D. Đ. počinio još jedno krivično delo razbojništva, tako što je od radnika kioska uz pretnju vatrenim oružjem oteo četiri limenke soka i 1.500 dinara.

Osumnjičeni je otišao u Veliku Planu, gde ostavlja ukradeno vozilo u blizini magistralnog puta, a potom stopira i odlazi kod svojih roditelja u selo Vranovac u blizini Jagodine, gde su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uhapsili.

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog, policija je pronašla pištolj i nož, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni D. Đ. će uz krivičnu prijavu biti priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Izvor: Fonet via 24sata.rs

Pogledajte još