Vaterpolisti Zvezde na završnom turniru Lige šampona

Zvezda je u gostima pobedila sa 7:5 i tako sačuvala prednost od dva gola. Ovo je vaterpolo sekciji crveno-belih prvi plasman na završni turnir elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Andrija Prlainović sa četiri gola, dok su Duško Pijetlović i Strahinja Rašović postigli po dva.

Seged je predvodio Aljoša Kunac sa tri gola.

Uzbudljiva utakmica odigrana je pred punim gledalištem na Tašu, a gostujući tim imao je veliku podršku svojih organizovanih navijača.

Završni turnir odigraće se u Beogradu krajem maja i početkom juna. Revanš mečevi ostalih četvrtfinalnih parova igraju se sutra.

Zvezda će igrati sa pobednikom meča Barseloneta-Vuljagmeni, u kome španski tim brani pet golova prednosti iz prvog meča. Partizan igra revanš u Volgogradu, a u prvoj utakmici je slavio sa takođe pet golova razlike.

Ako crno-beli prođu, igraće sa pobednikom meča Jug-Galatasaraj. hrvatski tim je u gostima savladao tursku ekipu sa sedam golova razlike.

Zvezda je loše počela meč, a brzo je ostala bez Nikole Rađena, koji je isključen zbog potapanja Džozefa Kiza u prvoj četvrtini. Golman Denis Šefik nije bio raspoložen kao u prvom meču, tako da je Seged posle prvih osam minuta imao vođstvo od 3:1.

Mađarski tim je imao dva gola prednosti i čuvao ih je skoro do kraja prvog poluvremena, ali je tada Zvezda zaigrala mnogo bolje, izjednačila i povela pred odmor, na koji je otišla sa prednošću od 6:5.

Domaći tim je poveo sa 7:5 na početku drugog dela igre, ali je Seged došao do izjednačenja. Crveno-bele je u poslednju četvrtinu koliko-toliko mirno uveo Boris Vapenski za minimalno vođstvo, 8:7.

Seged je, međutim, izjednačio na 9:9, a onda i poveo, da bi Zvezda ponovo izjednačila, a onda gosti i opet prešli u vođstvo, 34 sekunde pre kraja.

Seged nije iskoristio poslednji napad i tako je Zvezda zabeležila istorijski uspeh.

Beta

Pogledajte još