Krvava tuča u parlamentu Venecuele: Opozicija oštra protiv Madura kao predsednika (VIDEO)

Poslanik Hulio Borhes, obliven krvlju na jednoj strani otečenog lica, pojavio se sinoć pred kamerama nezavisne televizije ubrzo posle tuče u parlamentu i potvrdio da je najmanje 17 parlamentaraca iz redova opozicije i pet provladinih poslanika povređeno.

Opozicioni poslanici u parlamentu Venecuele saopštili su da su bili napadnuti i povređeni u protestu zbog odluke da im se onemoguće da za govornicom u Narodnoj skupštini iskažu svoje protivljenje pobedi predsednika Nikolasa Madura na predsedničkim izborima 14. aprila, prenela je agencija Rojters.

S druge strane provladina parlamentarka Odalis Monson koja se pojavila na državnoj televiziji, optužila je opozicione poslanika da su ih napali.

- Dok ne priznaju vlast, institucije Republike, suverena volja našeg naroda, opozicioni poslanici će morati da idu i govore (privatnim medijima), ali ne ovde u ovoj Narodnoj skupštini - istakao je predsednik parlamenta Diosdado Kabel, navodi agencija AP.

Opozicija je odbila da prihvati "tanku" pobedu predsednika Madura i navela da margalnih 1,49 odsto glasova više od opozicionog protivkandidata Enrika Kaprilesa posledica prevare tako što su korišćena imena na hiljade mrtvih koji se još uvek nalaze na biračkim spiskovima u Venecueli.

Izvor: Tanjug via Blic

Pogledajte još