Kako da se izborite sa njegovom ljubomorom!?

Bez ljubavi nema ljubomore, ali...!
Ipak, dokazano je da su muškarci skloniji od žena ovom "poroku"... Muška ljubomora zna često da bude opsesivna i bolesna, pa evo nekih saveta kako se možete boriti protiv ovog opasnog i destruktivnog poriva.

Ukoliko na početku prizna da mu je žao što ste ljubomorni zbog njegovih postupaka, to znači da ćete u njemu imati podršku. Međutim, ako odmahne rukom i kaže da se nervirate bez razloga on će isto reagovati i na slične situacije."Podnošljiva doza ljubomora u dugim vezama može da obnovi strast", kaže doktorka psihologije Hajdi Rider za Vumens helt. "Ženska ljubomora se javlja ukoliko ona sumnja da je on zaljubljen u drugu, dok muškarce izluđuje ukoliko ga partnerka vara. Rider savetuje kako se nositi sa ljubomorom?

Verujte instinktu, ali ne smete izgubiti kontrolu i ponašati se kao histerična tinejdžerka kod izliva ljubomore. Najpre sačekajte neko vreme, a zatim probajte argumentovano da mu prebacite...Mnogo je veći problem u suprotnom slučaju kada je on ljubomoran.

- Susret sa bivšim dečkom za sadašnjeg partnera je stres i neugodna situacija. U tom momentu dodirima i sličnim potezima dajte mu znanja da je on sada jedina osoba za vas. Ulićete mu samopouzdanje i on će moći da kontroliše ljubomoru.

Ukoliko vam prebaci da ste pogledali zgodnog muškarca na ulici, kažite da ste gledali u nešto drugo - fasadu, izlog, drvo, reku... To će mnogi progutati, ali ako očekujete njegovu impulsivnu reakciju kažite mu da vas podseća na nekog.

Izvor: KURIR

Pogledajte još