Video koji otopi srce: Pas sa hendikepom presrećan dočekuje vojnika

0

Ema je mešanka pitbula koja boluje od urođenog neurološkog oboljenja zbog kojeg ne može da pomera zadnje noge. Međutim, nju ljubav prema vlasiku – vojnom pilotu pokreće i ona je spremna da ga dočeka kao svaki drugi pas.

Jednogodišnja ženka mešanca pitbula po imenu Ema pati od urođenog neurološkog oboljenja nalik na dečiju paralizu, zboga kog su joj zadnje noge praktično beskorisne, a svaki pokret je prava muka. To je, međutim, nije sprečilo da se dovuče do vrata kako bi pozdravila svog vlasnika, američkog vojnog pilota Svansona, koji se vratio iz višemesečne misije u Avganistanu.

Dok su druga dva psa porodice Svanson, Miki i Džesi, do vrata stigla trčeći, Ema se tek uz veliki napor vuče za njima, ali ipak ne odustaje, a kad se našla u vlasnikovom zagrljaju njena sreća je bila potpuna.

Snimak još jednom, na dirljiv način, potvrđuje kolika je ljubav i predanost čovekovog najboljeg četvoronožnog prijatelja, a u Eminom slučaju ova ljubav je, velikom nežnošću i brigom, dirljivo uzvraćena i sa ljudske strane.

Gospodin Svanson i njegova supruga Melisa, koja je načinila snimak i postavila ga na Eminu stranicu na Fejsbuku, angažovani su kao saradnici SNARR, humanitarne Organizacije za spasavanje i rehabilitaciju životinja sa specijalnim potrebama, preko koje su usvojili i ovog hendikepiranog psa.

Trenutno rade na tome da Emi obezbede “pseća invalidska kolica” koja bi joj omogućila da se samostalno kreće samo snagom svojih prednjih nogu.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.