Omiljeni proizvodi bivše Juge (VIDEO)

Pipi i Ana Sasso

Nijedna lista koja se tiče bivše države ne može proći proći bez Pipi i Ane Sasso. Ova oranžada sama po sebi možda nije bila tako zanimljiva kupcima, ali u kombinaciji s vrhunskom reklamom, u doba kad erotika još nije bila dostupna na svakom ćošku, ušla je u legendu i zauvek će ostati ono čega se sećaju starije generacije.

Pekabela i Ledolina

Najbolji i najraznovrsniji sladoledi, san svakog klinca koji je uspeo skupiti koji dinar za hladnu poslasticu posle škole, bili su oni Pekabelini, a deci su najzanimljiviji bili zbog raznih oblika i boja. Osim toga, sa setom ćete se verojatno prisetiti i legendarne Ledove Ledoline ili Bajke.

Jugoplastika

"Marka za čitavu porodicu" nekada je nudila više od 3.200 raznih proizvoda. Od opreme za školu do raznih drugih predmeta; ovaj je brend mogao se naći u svakom domu.

Zagi i Vučko

Omiljene dečje plišane igračke nisu bile iz japanskih ili američkih crtaća, bile su to maskote velikih sportskih događaja, Univerzijade 1987. i Olimpijskih igara u Sarajevu 1984.

Muški mirisi

Autohtoni proizvod bio je Vožd, "pravi jugoslovenski miris", a njemu su konkurencija bili Ralon, Pino Silvestre, Hardy... Poslednji je imao i jednu od najomiljenijih reklama na televiziji koja je svojom snenošću sasvim ocrtavala duh vremena.

“Stojadin” i Yugo

Fijatova Zastava 101 ili popularni "Stojadin" i kragujevački Yugo bili su omiljena prevozna sredstva u preratnoj Jugoslaviji.

Yassa

Yassa i njihova ponuda iz '70-ih i '80-ih i dan danas ima legendarni status. Jugoslovenski Asortiman Sportskih Artikala mogao se naći u ormaru svakog ko je poželio da u isto vrijeme izgleda i sportski i moderno.

www.6yka.com

Pogledajte još