Omiljeni proizvodi bivše Juge (VIDEO)

0

U vreme kad su "Gavrilović" paštete bile statusni simbol, “Levisice” privilegija odabranih, kada nam je bio dostupan jedan brend jednog proizvoda, kada se na došljake iz Austrije ili Nemačke gledalo kao na Deda Mraza, postojalo je nekoliko artikala koji će vam sigurno izmamiti osmeh na lica kad ih se prisetimo.

Pipi i Ana Sasso

Nijedna lista koja se tiče bivše države ne može proći proći bez Pipi i Ane Sasso. Ova oranžada sama po sebi možda nije bila tako zanimljiva kupcima, ali u kombinaciji s vrhunskom reklamom, u doba kad erotika još nije bila dostupna na svakom ćošku, ušla je u legendu i zauvek će ostati ono čega se sećaju starije generacije.

Pekabela i Ledolina

Najbolji i najraznovrsniji sladoledi, san svakog klinca koji je uspeo skupiti koji dinar za hladnu poslasticu posle škole, bili su oni Pekabelini, a deci su najzanimljiviji bili zbog raznih oblika i boja. Osim toga, sa setom ćete se verojatno prisetiti i legendarne Ledove Ledoline ili Bajke.

Jugoplastika

„Marka za čitavu porodicu“ nekada je nudila više od 3.200 raznih proizvoda. Od opreme za školu do raznih drugih predmeta; ovaj je brend mogao se naći u svakom domu.

Zagi i Vučko

Omiljene dečje plišane igračke nisu bile iz japanskih ili američkih crtaća, bile su to maskote velikih sportskih događaja, Univerzijade 1987. i Olimpijskih igara u Sarajevu 1984.

Muški mirisi

Autohtoni proizvod bio je Vožd, „pravi jugoslovenski miris“, a njemu su konkurencija bili Ralon, Pino Silvestre, Hardy… Poslednji je imao i jednu od najomiljenijih reklama na televiziji koja je svojom snenošću sasvim ocrtavala duh vremena.

“Stojadin” i Yugo

Fijatova Zastava 101 ili popularni „Stojadin“ i kragujevački Yugo bili su omiljena prevozna sredstva u preratnoj Jugoslaviji.

Yassa

Yassa i njihova ponuda iz '70-ih i '80-ih i dan danas ima legendarni status. Jugoslovenski Asortiman Sportskih Artikala mogao se naći u ormaru svakog ko je poželio da u isto vrijeme izgleda i sportski i moderno.

www.6yka.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.