Tenis: Tipsarević u četvrtfinalu Minhena

Janko Tipsarević odigrao je meč osmine finala ATP turnira u Minhenu, a rival mu je bio Slovenaac Greg žemlja..

Tipsarević je prvi nosilac, bio je slobodan u prvoj rundi, a eventualni rival u četvrtfinalu biće mu bolji iz duela u kojem se sastaju Brands i Gael Monfisl:

Janko je do sada igra dva puta sa 27-godišnjim teniserom iz Slovenije, a obojica imaju po pobedu. Oba puta igrali su prošle godine na tvrdoj podlozi, Tipsarević je bio bolji na US Openu, a Žemlja u Beču.

Tipsarević je dobro počeo meč, izvršio pritisak na Slovenca već u prvom setu kada je popustio brejk šansu, ali ju je iskoristio već u narednom servis gemu rivala i poveo 2:1.

Međutim, Žemlja odmah uzvraća brejkom, te posle maratonskog petog gema preokreće na 3:2. Usledio je još duži gem u kojem je Janko uspeo da odbije sve napade rivala i osvoji gem, a potom je razbio Žemlju na njegov servis i bez izgubljenog poena stigao do novog brejka i novu prednost.

Srpski teniser je jednako ubedljivo osvojio svoj servis gem koji ga je doveo na poen od osvajanja seta. Žemlja je greškama umalo omogućio Janku novi brejk, ali se izvukao i sa dva sjajna servisa smanjio na 5:4.

Žemlja je izvršio veliki pritisak na Tipsarevića u naradnom gemu, spasao je dve set lopte, ali je Janko i pored slabijeg servisa iskoristio treću i posle 45 minuta dobio je prvi set sa 6:4.

Tipsarević je sjano otvorio drugi set, već u prvom gemu je iskoristio drugu brejk šansu koju je potom kapitalizovao. Rani brejk je demoralisao Slovenca koji je nastavio loše da servira, a to je naš teniser maksimalno iskoristio i ponovo iz druge šanse napravio još jedan brejk za ubedljivih 3:0.

Međutim, posle ovog gema Tipsarević je zatražio medicinsku pomoć, žaleći se verovatno na povredu prepone, objašnjavajući lekaru da mu se bol javlja prilikom bekhend udarca. Janko je morao da napusti teren i tretman dobije u svlačionici. Nekoliko minuta kasnije Tipsarević se vratio spreman da završi meč.

Iako je bilo vidljivo da se teže kreće zbog povrede, Tipsarević je lako stigao do četvrtog gema, a potom bez otpora odigrao sledeći servis gema Žemlje. Jasno je bilo da se Janko odlučio da svojim servisom reši meč, jer je i sledeći servis gem dobio ubedljivo.

Izvor: B92

Pogledajte još