Otkrijte nove navike za vitko telo

Nastavljamo priču u borbi protiv suvišnih kilograma i pored pet prirodnih recepata do vitke linije ističemo još nekoliko korisnih saveta.

I večito ista pitanja i konstatacije pred sezonu proleće- leto:
"Zašto sam morao da jedem brzu hranu i popijem baš četiri piva?".
"Oooo, ne, opet sam opustošila frižider posle ponoći, a obećala sam sebi da neću imati obroke posle šest časova, a sada sam ispunila unos kalorija za naredna tri dana!".
"Kako da se uvučem u moju omiljenu cvetnu haljinu od prošle sezone?".
"Mislim da je naučna fantastika da nađem kupaći kostim po meri!".
"Kako da odolim porciji sladoleda i gaziranom piću na ovih plus 30 stepeni celzijusa kada skapavam od žeđi!".

Ako se pronalazite u nekom od ovih unutrašnjih monologa, molimo vas da imate malo strpljenja i prikupite prave informacije o zdravoj hrani i pravilnoj ishrani i tada vaša borba za vitak stas neće biti uzaludna. Odustanite od brzih dijeta sa poznatim ”jo-jo” efektom koje za posledicu imaju vrlo brzo vraćene kilograme, a možda i po neki kilogram više.

Neka vam sledeći saveti postanu stil života, a samim tim videćete rezultate u manjku kilograma
.

1.Nemojte jesti za radnim stolom u kancelariji. Ako ručate na nekom drugom mestu unećete u proseku 250 kalorija manje od onih koji jedu na poslu.

2.Pokušajte da se ne nervirate na poslu. Stres je najčešći uzrok prejedanja. Umesto da pojedete nešto slatko, kada se iznervirate pokušajte da dišete duboko dva minuta, koncentrišući se na dijafragmu.

3. Ne gledajte televiziju dok jedete, jer nećete registrovati osećaj sitosti na vreme. Ako ukinete sebi omiljenu seriju uz večeru izgubićete 3,5 kilograma godišnje.

4.Vežbajte u društvu. Ako imate partnera za vežbanje, rezultati će biti bolji.
Vežbajte čim ustanete da biste ubrzali metabolizam na početku dana.

5.Hodajte na traci, to je vežba koja troši najviše kalorija za najkraće vreme.

6.Ne preskačite obroke, i pobrinite se da užinate dva puta dnevno. Užina bi trebalo da ima energetsku vrednost od oko 250 kalorija. Ako se pridržavate tog pravila, povećavate šanse da smršate za 30 odsto.

7.Uzimajte kalcijum, tako ćete izgubiti 2,6 odsto više masti.

8. Jedite ljute papričice. One sadrže kapsicinm koji ubrzava metabolizam za 25 odsto.

9. Popijte čašu crnog vina dnevno, jer rezervatol kojim je bogato crno vino sprečava ćelije masti da se talože oko struka.
D.M.

Pogledajte još