Baku: Troje osuđeno zbog planiranja napada na Evroviziji

0

Sud u Azerbejdžanu danas je osudio tri osobe na dugotrajane kazne zatvora zbog planiranja terorističkog napada na Evroviziji čiji je domaćin prošle godine bila ta zemlja.

„Sud za teške zločine osudio je tri državljanina Azerbejdžana na zatvorske kazne od 11 do 12 godina zbog pokušaja dizanja u vazduh izraelske ambasade uoči takmičenja Evrovizije u Bakuu“, navedeno je u sudskim dokumentima, prenosi AFP.

Time je broj osuđenih za planiranje napada za vreme Evrovizije u maju 2012. godine porastao na sedam. Četiri osobe su osuđene zbog tog krivičnog dela u decembru.

Azerbejdžansko ministarstvo bezbednosti je saopštilo da je uspelo da spreči terorističke napade i uhapsilo je 40 osoba osumnjičenih za planiranje ovog napada.

Ministarstvo je svojevremeno reklo da grupa koja stoji iza toga ima veze sa susednim Iranom i da je planirala napade na koncertnu dvoranu gde se održavala Evrovizija, na predsednika Azerbejdžana, Ilhama Alijeva, policijske stanice, hotele gde odsedaju stranci, džamije i druge hramove.

Izvor: Tanjug, Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.