Tanjug se izvinjava: Nataša Mićić nije "najskuplji" poslanik

Tanjug je u četvrtak 2. aprila emitovao pogrešnu informaciju prema kojoj je Nataša Mićić najviše koštala skupštinski budžet, a pogrešno su interpretirani i podaci vezani za poslanika Kenana Hajdarevića.

PROČITAJ I:
Skupština: Nataša Mićić zaradila 2,6 miliona dinara

Podaci o ukupnim troskovima poslanika greškom su izvučeni samo iz jedne tabele godisnjeg izvestaja, a ona nije obuhvatila putne troskove na ime dolaska na skupštinska zasedanja, kao i putne troškove i dnevnice u inostranstvu.

Druge tabele pokazuju da poslanici iz unutrašnjosti koji umesto paušalanog iznosa od 35.000 dinara za zakup stana koliko dobija Mićićeva, korišćenjem hotela ili naplatom naknada za putne troškove mnogo više kostaju Skupštinu.

Kako poslanica LDP-a nijedan dinar u prethodnoj godini nije potrošila na putne troškove na ime dolaska na zasedanja, niti za putovanja u inostranstvu, njeni ukupni bruto troškovi nisu ni priblizno "najskupljem" poslaniku.

Takođe, ni poslanika LDP Kenan Hajdarevića nema u delu troškovnika koji se odnose na službena putovanja u zemlji ili inostranstvu, pa ni on nije u vrhu najskupljih poslanika kako je to objavljeno u četvrtak 2. aprila.

Novinska agencija Tanjug se izvinjava Nataši Mićić, Kenanu Hajdareviću i korisnicima.

Izvor: Tanjug/ Novi Magazin

Pogledajte još