Đilas: Poznat je naš stav o autonomiji Vojvodine

0

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je jasna politika te stranke kada su u pitanju autonomija Vojvodine i decentralizacije Srbije i da, zbog toga, poruke koje dolaze iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nisu dobronamerne.

„DS se oduvek borila protiv centralizacije Srbije, zalagala se da građani u sredinama u kojima žive donose što više odluka koje se tiču njihovih života i raspolažu sredstvima koja su stvorena u njihovim opštinama“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je ocenio da, zbog toga, poruke koje dolaze iz LSV-a nisu dobronamerne ali da nisu ni utemeljene u činjenicama, politici o aktivnostima Demokratske stranke.

„Očigledno je da danas imamo dve dijametralno suprotne struje: one koji žele da potpuno centralizuju Srbiju i ukinu autonomiju Vojvodine i one koji, dolivajući ulje na vatru, žele da prikažu Vojvodinu kao obespravljenu koloniju koja u Beogradu ima samo neprijatelje“, naveo je on.

Predsednik DS-a je dodao da je stranka na čijem je čelu uvek smatrala da su oba stava pogrešna, opasna i štetna.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ocenio je danas da je Đilas spreman da žrtvuje vojvođansku autonomiju da bi se „preporučio aktuelnoj vlasti“.

Stojšić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu komentarisao Đilasovu izjavu da su od vojvođanske deklaracije opasniji navodi zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša da bi bilo dobro da i Vojvodina ima prava koja sporazumom sa Prištinom dobijaju kosovski Srbi.

Izvor: Beta, Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.