Demokratama odblokirani računi, zaposleni dobili plate

Računi demokrata bili su u blokadi od 4. marta zbog teškoća u izmirivanju kredita kod Razvojne banke Vojvodine. Naime, Demokratska stranka je za potrebe kampanje pred prošlogodišnje majske izbore podigla kredit u vrednosti od oko 350 miliona dinara kod Razvojne banke Vojvodine, a “u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbeđenja”, zbog čega je banka pokrenula postupak prinudne naplate. Do 30. aprila dug prema Razvojnoj banci, koja je u međuvremenu otišla u stečaj, iznosio je oko 335 miliona dinara.

- Dva meseca nismo plaćali struju, vodu, internet... ostale komunalije. Samo na jedan dan bili smo odblokirani. Stečajni upravnik RVB nam je nedavno čak pooštrio uslove za garanciju da ćemo otplatiti dug. Ipak, juče smo dobili informaciju da nam računi više nisu u blokadi - navodi sagovornik “Blica” iz vrha Demokratske stranke.

Iako je RVB od Ministarstva finansija tražila potvrdu da će deo novca koje demokrate primaju iz budžeta biti preusmeren na račun Banke, kabinet Mlađana Dinkića je to odbio, tvrdeći da bi to bilo “nenamensko trošenje novca”. Budući da DS nema ništa od imovine, članovi stranke založili su oko četrdesetak nekretnina i stranačke plate kao garanciju da će vratiti kredit, a donacijama su isplatili i deo duga.

Izvor: Blic

Pogledajte još