Opaki bajkeri velikog srca: Pomoć za decu bez roditeljskog staranja

0

U voždovačkom Domu za decu i omladinu borave deca bez roditeljskog staranja. Oni uglavnom potiču iz disfunkcionalnih porodica, koje ne mogu da brinu o njima. Ipak, neko je rešio da im lepim druženjem ulepša jedno prolećno popodne.

Praznici su vreme koje provodimo okruženi porodicom, to su oni dani koje želimo da ulepšamo onima koje volimo i onima kojima je naša ljubav potrebna. Članovi beogradskog moto kluba Crni Laufer su uravo iz tog razloga odlučili da deci bez roditeljskoj staranja, koji borave u domu za decu i omladinu “ Moše Pijade“ ispune jedno popodne: druženjem, sportskim aktivnostima, toplim razgovorom i poklonima.

Kako klincima ništa nije slađe od parčeta dobre pice u ovu humanitarnu akciju su se uključile dve beogradske picerije: „Pomodoro“ i „Orao“.

Dom za decu i omladinu „Moše Pijade“ izgrađen je 1957. godine, a renoviran 2004. godine. Nalazi se u Ustaničkoj ulici br. 19. na Voždovcu i jedan je od šest objekata Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. U ovoj ustanovi borave dece koja uglavnom potiču iz disfukcionalnih porodica, koje ne mogu da brinu o njima. Razlozi su različiti od slučaja do slučaja, ali najčešće jedan ili oba roditelja imaju neki lični problem.

Dečacima ali devojčicama su ipak najzanimljivji bili motori. Uglavnom su svi želeli da se fotografišu sa njima, ali bilo je i dečaka koji su umesto sa motorom poželeli da ima društvo na fotografiji pravi lepa plavuša.

Iskoristili smo priliku da predsednika moto kluba „Crni Laufer“ Dušana Rančića pitamoodakle bajkeri u jednoj ovakvoj priči:

Bajkeri su uglavnom veliki humanisti, pa tako i članovi našeg kluba. Ovo je samo jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija u kojima smo učestvovali. U bliskoj budućnosti ćemo organizovano dati krv. Ipak,ne volimo previše da ističemo naša humanitarna angažovanja jer cilj nam je da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“

Na rastanku ostaje gorak ukus i pitanje zašto nema više onih koji žele da pomognu?

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.