Direktor Pivare stečajni upravnik u deset firmi

Prema podacima tog suda, postupak stečaja u Valjevskoj pivari obustavljen je 22. marta 2011. godine, a dotadašnji stečajni upravnik Božić, na osnovu odluke poverilaca, preko Plana reorganizacije, određen je za vršioca dužnosti direktora do izbora organa upravljanja.

Božić je za sprovođenje stečaja dobio novčanu nagradu od 5,5 miliona dinara u neto iznosu, a sve vreme v. d. direktorovanja prima platu.

On je ovlašćen za praćenje realizacije Plana reorganizacije Valjevske pivare, koji je sam sačinio, što je bio osnov da Privredni sud obustavi stečaj.

Nejasno je, medjutim, kako je stečajni upravnik Valjevske pivare po okončanju stečaja, bez odluke novog vlasnika te firme, države Srbije, upisan u nadležni registar, 12. maja 2011. godine, za v. d. direktora.

Agencija za privredne registre je u dva navrata, 4. jula i 11. septembra 2012. godine, odbila da upiše promene podataka o preduzeću koje je podneo Božić.

Uprkos odbijanju APR-a da registruje promene, Božić ostaje direktor Valjevske pivare. On je ostao na čelu preduzeća i nakon imenovanja Skupštine otvorenog akcionarskog društva Valjevska pivara, u oktobru 2012. godine.

Predsednik skupštine Danijel Nikolić najavljuje da će Skupština biti održana sredinom maja, te da će tada biti izabran direktor i organi upravljanja.

On pojašnjava da Skupština nije održana sedam meseci,a da direktor nije izabran zbog toga što se čekao izveštaj revizora o poslovanju.

"Više puta sam tražio finansijske izveštaje, medutim nisu mi dostavljeni i zbog toga nisam zakazivao Skupštinu. Konacno mi je materijal dostavljen i sada ćemo konstituisati organe", izjavio je Nikolić za regionalni Radio Patak.

Agroekonomista Zoran Božić je licencirani stečajni upravnik, vlasnik agencije registrovane na Ubu, a trenutno vodi stečaj u deset preduzeća iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga, sa područja Privrednog suda u Valjevu.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još