SA MAJOM VOLK O 40 DANA VELIKOG BRATA: "Uspela sam da svarim zlo!"

„Peti dan mi je bio najteži u kući Velikog brata. Te večeri ušla je Maja Nikolić i istog trenutka sam shvatila da počinje ona televizija koju ja ne želim.“, izjavila je Maja Volk na samom početku intervju nakon izlaska iz kuće Velikog brata.

„Već sledećeg jutra shvatila sam kako stoje stvari. Postoji gluma, postoje profi igrači i da ja, ako budem istinita i iskrena, neću imati problem. Tako sam i plivala sve vreme. Držala sam se dalje od klanova i pomagala čak i negativnim igračima kada im je bio neophodan zagrljaj ili bilo kakva pomoć. Sve je to jedna velika borba sa sobom. Ponosna sam što sam uspevala da se svađam sa Majom Nikolić a da ne budem lična“, prvi su utisci ukućanke koja nije bila pošteđena sukoba i spletkarenja.

Kako ćete objasniti vašoj prijateljici Vesni de Vinči prijateljstvo i bliskost sa Vendi?

Kada je Vendi ušla u kuću imala sam predrasude i malo informacija o njoj. Što se tog sudskog spora tiče, Vendi mi je u kući sve objasnila tako da mi je ostalo samo da proverim sve činjenice i svojim očima vidim ko je šta zaista rekao. Onda ću porazgovarati sa Vesnom jer znam da se njih dve ne poznaju. Mislilm da je i ona bila žrtva novinarske manipulacije. Apsolutno sam sigurna da Vendi nije zla osoba a to sam pomislila kada sam je ugledala u kući. Odmah sam otišla da vozim trenažer pitajući se kako ću posle Maje Nikolić još jednu tako strašnu osobu da svarim. Ne sudite o ljudima na osnovu novnskih napisa.

Rekli ste da su ukućani autodestrukrivni i da sebi nanose najviše zla. Na šta ste konkretno mislili?

Najtužnije je bilo kada je pre neko veče organizovana žurka bez alkohola. Strašno je koliko naša omladina ne može da funkcioniše bez stimulansa. Ne umeju da se opuste, muzika im nije dovoljna. U alkoholu traže izgovor za ono što jesu i za ono što nisu. Sve se pretvorilo u blejačinu i smor. To je jedna vrsta destrukcije. Druga je zlo iza kojeg se uvek krije veliki bol. Ukoliko vam se neko od takvih otvori, brzo dođete do razloga koji se obično kriju u ranom detinjstvu i više ne možete da se ljutite na te osobe.

Da li je, u tom smislu, Maja Nikolić, imala najteže detinjstvo?

Ona je vrlo povređena osoba. U predzadnjoj nedelji krenula je putem želje da se promeni. Ne može čovek da se promeni bez teškog rada na sebi ali pojavile su se naznake da ona želi da prođe kroz to. Na VB žurku dolazim u njenoj haljini.

Valjda će je držati. Kako ste, kao najobrazovanija osoba u kući, doživeli paušalne dijagnoze na račun mentalnog stanja Ave Karabatić?

Ava je jaka osoba. Neko ko je izdržao „Survajver“ do kraja ne može da bude labilan. Ona je ušla sa ekstravagancijom i šokantnošću a u prvoj nedelji se pokazalo i da je obrazovana. Ava je, kao Željko i Žarko, proizvod nove televizije. Oni nemaju realan život. Prema meni je bila izuzetna i jedina me je zvala „teta Majo“. Osećala sam je kao dete. I malu Nevenu, takođe. Sve su to deca koja se suviše izlažu i povređuju. Ipak, umeju još uvek da slušaju mamu i tatu i zbog toga im je neophodan reditelj koji će u rijalitiju da podvikne kad treba.

Da li ste bili pregrubi kada ste Žarku poručili da iako mlad čovek živi od rijalitija. Pruža li ova zemlja šansu ljudima da žive od nečega drugog, nečega fer i poštenog, da zanemarimo sada to što je Žarko iz Francuske?

To nije stvar društva već individue. Sledeća moja bitka biće da se spale škole jer su ostale na nivou 19.veka. Niko se ne bavi razvijanjem kreativnosti. Nema više onoga što je bilo kad sam ja bila mlada – završiš fakultet dobiješ posao. I on je mikrobiolog pa ne radi u svojoj struci. Dolazi vreme kada će posao imati oni koji imaju ideje. Ja sam primer za to. Sve što radim sama sam izmislila.

Pozabavimo se sada nivoom tolerancije u kući. Jedna nova vrsta diskriminacije, dikskriminacija starijih osoba, vas je naročito pogodila. Nazivani ste babom, staricom...

Da, ali to se dešava kada nemate argumente. Tako i naši političari govore. Kad izgubiš argumente onda pucaš na lično i projektuješ sopstvene frustracije na sagovornika. Moguće je da se Maja Nikolić jako boji starosti i da mi je zbog toga sve to govorila. Opsesija mladošću nije planetarna. Postoje društva na Kavkazu koja veoma cene starost ili u Japanu, Indiji, Kini. To je više ideologija Zapada, ali ni tamo sasvim. U Španiji se recimo stariji ljudi divno zabavljaju. U ponoć igraju bridž i plešu na ulici. Evo ja ću da uvedem bodibilding za osobe koje imaju više od 60 godina.

Koji je bio najbolniji trenutak u kući za vas?

Fizički – posekotina na ruci, duševno – odgovor na moj trud oko predstave „Briljantin“

Smatrate li da će biti u redu ukoliko pobedi Dragutin Topić koji nimalo nije doprineo gledanosti programa?

Pa dokazali smo da to nije istina. Evo čovek je do finala stigao.

Ali stigao je na račun patetike i forsiranja nekakvih svojih vrlina, ali ovakve programe niko ne gleda zbog tih stvari.

Ne slažem se sa vama. Nisu pozitivni junaci po pravilu dosadni.

Ne tvrdim to, i vi ste pozitivni ali ste bili interesantni. On je samo propovedao.

Nemojte tako. Evo večeras je prevazišao sebe u striptizu. To je bio veliki korak za njega. Sve uloge, od horora do „Sulejmana“, odlično je odigrao. Željko i on su moji favoriti. Žarko ne, pokazao je mnogo slabosti i nemogućnost da izađe iz rivalstva sa bratom. U njemu se bore dva nagona – potreba da pobedi brata i ljubav prema njemu. Vrlo je nestabilan, nikada nije imao ozbiljnu vezu, on se ni u pogledu seksualne orijentacije nije pronašao. I dalje ne zna ko je i šta je. Obojica imaju sjajan potencijal, ali Željkovo srce je ogromno.

Maja Nikolić je prilikom izlaska dala veliki intervju...

Mogu da zamslim.

I ona je tada otkrila da ste zapravo vi u nekakvom strindžanju prvi otkrili pravu veličinu Slavkovog penisa i to proširili dalje...

Gospode Bože. Nemam komentar. Strindžanje je terapija orgazmom namenjema starijim ženama koja se hiljadu godina čuva u Homolju. A merenjem nekakvih udova, ja se nisam ni bavila niti to umem da uradim. Slavkovu šaku nikada nisam ni videla.

Hajmo malo o vrlim novim pravoslavkama. Post i psovke, post i dignute suknje, post i vulgarnost...

Jao, jao, jadno da jadnije ne može biti. To je to neko običajno pravoslavlje čiji predstavnici veruju da ih navodna religioznost opravdava za sve što rade. Počela sam da se borim za pravo Srba da budu zli. Šta to znači? Rečenica „Ja sam pravoslavac to znači ja sam dobar“ je potpuno pogrešna. Pa pravoslavaca ima i po zatvorima, zar ne? Znači li to da su oni dobri?

Pravoslavlje je opraštanje i pokajanje. Ni kod Vendi nije bilo mnogo opraštanja. Ako vidiš da je nekome slomljena noga nemoj dodatno da je gaziš.

Mislite li na Avu?

Da.

Nekolicina studenata FDU-a se pobunila protiv toga što njihova profesorka učestvuje u rijaliti programu. Smatrali su to izvesnim gubljenjem digniteta i dostojanstva.

Ja sam zbog njih i ušla. Ako ja predajem rijaliti kao žanr na fakultetu onda je sasvim u redu da to i iznutra sagledam. Ovo je bila prilika da analiziram televiziju sa druge strane. Ja ovde nisam ušla kao profesor univerziteta već kao lajf guru. To je moja druga profesija. Studentima moje iskustvo može mnogo da koristi. Nisam se osramotila zato što sam se igrala. Igra je osnova kreativnosti. Veći je problem što Soraja nije htela da se pogra pingpong lopticama nego što sam ja koja meso godinama nisam videla pristala da držim svinjsku jezičinu u ustima. Bila sam klovn i na rođendanima svoje dece zašto ne bih i ovde?

M.Nikolić

Pogledajte još