Zbog video igrice ubio majku i hteo da je siluje

Porota je tokom istog suđenja preslušala snimak poziva dečaka Hitnoj pomoći, u kojem priznaje ubistvo.

“Ne šalim se. Mrtva je. Plašim se. Ubio sam svoju mamu sa pištoljem. Ne znam zašto sam to uradio”, čuje se kako dečak govori na snimku.

Kruks, koji sada ima 14 godina, optužen je za prvostepeno ubistvo i napad s namerom seksualnog zlostavljanja 24. marta 2012. godine.

Tokom razgovora sa operaterom Hitne pomoći, koji je trajao oko 10 minuta, dečak je nekoliko puta priznao zločin.

“Osećam se kao ludak, a znam da nisam. Mislim da imam poremećaj nedostatka pažnje. Pokušao sam da je silujem. Pokušao sam, ali nisam mogao. Ko pokušava da siluje sopstvenu majku? Moj život je otpisan”, ispričao je Kruks operateru.

On je takođe naveo da je njegovo oružje ispražnjeno i izrazio zabrinutost da bi ga policija mogla ubiti.

“Želim da je to bio samo san i da mogu da se probudim i poljubim i zagrlim svoju mamu”, rekao je dečak.

On je dalje ispričao kako mu je majka tokom dana napravila krofne i izrazio nevericu što ju je ubio nakon toga. Onda je otkrio da se razbesneo što mu je majka oduzela video igricu “Poziv na dužnost” (Call of Duty), jer je zapostavio školu.

“Nešto me je obuzelo”
, rekao je dečak operateru, dodajući da su propali njegovi snovi o dobrom fakultetu i ženidbi sa svojom devojkom iz razreda.

Telo Grečen Kruks izrešetano mecima pronađeno je na kauču u porodičnoj kući. Bila je gola od struka na dole, naveo je zamenik okružnog šerifa Džef Haftalin na suđenju.

Policija je po dolasku u kuću, kako je ispričao, zaplenila pištolj kalibra 22, koju su našli na stolici u trpezariji. Policija je potom stavila dečaku lisice i odvela ga u stanicu. Greg Holbak, drugi zamenik šerifa, ispričao je da dečak nije plakao niti pokazivao bilo kakve emocije tokom privođenja.

Advokat Noe Kruksa tvrdi da njegov klijent nije ubio majku, te da je dečak pretrpeo “napad besa” i bio neuračunljiv u vreme ubistva.

Dečakova odbrana tvrdi da Kruks pati od psihičkog poremećaja zbog kojeg ima episode impulsivnog, agresivnog i nasilnog ponašanja.

Vilijem Kruks, otac dečaka, kaže međutim da mu je sin poslao poruku na telefon u kojoj je rekao da je “slučajno ubio majku”, da mu je žao zbog toga i pozvao ga da što pre dođe kući.
On je tada mislio da se dečak šali. Otac je na suđenju ispričao da su on i njegova žena imali blizak odnos sa sinom.
On je priznao da su se majka i sin često svađali, ali da bi se ubrzo pomirili i zajedno igrali.

Upravo je majka bila ta koja je Noi za 11. rođendan kupila pištolj. Otac je dodao da je Noa jednom rekao da je poželeo da ubije majku, ali da ga nije ozbiljno shvatio.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još