Oland negira sukoba sa Merkelovom

0

Francuski predsednik Fransoa Oland negirao je da je zamrzao saradnju s Angelom Merkel dok se ne završe opšti izbori u septembru u Nemačkoj, objavio je "Špigl".

On se pohvalno izrazio o nemačkoj kancelarki.

„To je pogrešno, to nije moj stav“, rekao je Oland tokom razgovora sa luksemburškim ministrom spoljnih poslova Žanom Aselbornom u petak u Jelisejskoj palati u Parizu, a citirao ga je „Špigl“.

„Ne postoji nikakav lični animozitet između Merkelove i mene“, istakao je Oland čije je reči preneo „Špigl“ u svom izdanju koje će se pojaviti u ponedeljak na kioscima.

Oland se, prema „Špiglu“, osvrnuo na saradnju sa Merkelovom nakon članka objavljenog u njegovom prethodnom izdanju, preneo je danas AFP.

U članku se citira jedan od savetnika Merkelove koji je rekao da ima utisak da vlasti u Parizu nisu zainteresovane za dogovor sa vlastima u Berlinu o osnovnim pitanjima pre glasanja 22. septembra.

Oland, koji u ponedeljak proslavlja prvih godinu dana od svog izbora, izneo je pohvale na račun Merkelove, ocenivši je veoma simpatičnom sagovornicom, dodaje „Špigl“.

Merkelova i Oland imaju problema da pronađu zajednički jezik vezano za politiku štednje koju brane vlasti u Berlinu, a koja izaziva rastuće nezadovoljstvo u Evropskoj uniji.

Oland je, međutim, ponovio u sredu da Francuska i Nemačka moraju da zajedno rade bez obzira na prilike, ličnosti koje ih vode i osetljivosti.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.