Gej skandal u britanskoj politici: Visoki funkcioner optužen za silovanje dva mladića

- Juče su me u policiji pitali za slučaj dve optužnice, od kojih jedna datira od pre četiri godine, a koje su priložili dvojica muškaraca koji se međusobno poznaju, i koje sam, sve do juče, smatrao prijateljima - rekao je on.

Evans tvrdi da su optužbe "apsolutno lažne".

- Uopšte ne shvatam zašto su ih podneli, posebno što sam nastavio da se družim sa jednim od njih, i videli smo se prošle nedelje - kaže Evans.

U parlamentu su šokirani zbog ovakvih navoda. Ovo je samo poslednja, i moguće najeksplozivnija vest u seriji hapšenja visokih državnih činovnika zbog seksualnih prekršaja, od kojih neki datiraju čak 40 godina unazad.

Hapšenje zamenika spikera, jedne od najprestižnijih javnih funkcija u Britaniji, zadire tačno u srce establišmenta.

Evans 2010. priznao da je gej

Evans je rođen u Svansiju, radio je u porodičnom supermarketu pre nego što je ušao u politiku. Od 1992. godine je predstavnik torijevaca u parlamentu.

Bio je na mestu privatnog sekretara Vilijama Hejga 1996. godine, kada je Hejg bio u kabinetu sekretara Velsa. Godine 2010. izabran je za jednog od trojice zamenika spikera Parlamenta, i od tada zarađuje 102.000 funti godišnje. Iste godine za list “Dejli mejl” razotkrio je da je gej.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još