Devet najbizarnijih spa tretmana

Masaža zmijama

(old_image)

Zmije u malom izraelskom selu Talmei Elazar imaju lekovita dejsta i masiranjem pomažu ljudima. Oni koji se usude na ovakav tretman moraju da se razgolite i dozvole zmijama da puze po željenim delovima tela. Centar “Ada Barak’s Carniverous Plant Farm” u svom posedu ima nekoliko stotina, kako tvrde, pitomih životinja, a jedan tretman košta oko 250 dolara.

Reiki umeće

(old_image)

Jedna od tradicionalnih japanskih veština je reiki, proces lečenja tokom kojeg isceljujuća energija prelazi masažom na klijenta. U ovom slučaju, kompanija “Free Rein Australia” po ceni od 145 dolara nudi tretman koji će obaviti konji, životinje za koje tamnošnji stanovnici smatraju da ne nose “emocionalni teret”, pa su odlične za reiki.

Tretman spermom bikova

(old_image)

Londonski salon po imenu “Hari’s” donedavno je nudio specijalni tretman pod nazivom “Vijagra za kosu”. Lekovito pakovanje za kosu bilo je organske prirode, a sadržilo je spermu škotskih bikova pomešanu sa mirišljavim supstancama iz Irana koje su neutralisale miris. Ponekad bi, ukoliko klijent to želi, smesi bio dodani i kavijar ili pak dijamanstka prašina.

Osveženje vlažnim senom

(old_image)

Tradicija sa italijanskih Alpa stara ceo vek, može da se oživi u hotelu “Heubad” po ceni od 42 dolara. Uranjanje u plast vlažnog, svežeg sena navodno će očistiti vaše telo od toksina, stimulisaće metabolizam i ojoačati imuni sistem.

Kupka od piva

(old_image)

O lekovitim dejstvima piva već je dovoljno rečeno, ali je njegova upotreba uvek svođena na ispijanje. Austrijski centar “Landhotel Moorhof” odlučio je da iskoristi pivo na drugačiji način, nudeći po ceni od 180 dolara kupanje u pivu. Ovaj običaj od davnina postoji u Austriji, Nemačkoj i Češkoj, a primenjuju ga oni koji žele da umanje rizike od reume, loše cirkulacije, kamena u bubregu, srčanih udara...

Riblja masaža stopala

(old_image)

U brojnim spa centrima širom Azije jedna od najatraktivnijih masaža je upravo masaža stopala, i to ribama. Za ovu priliku koristi se posebna vrsta šarana sa Bliskog istoka, poznata i kao “doktor među ribama”. Držanje nogu u akvarijumu sa ovim ribama, koje će vas blago grickati, trebalo bi da izleči psorijazu i slične kožne probleme. Primera radi, spa centar “Samputon Fish Spa” iz Malezije ovaj tretman pruža za svega pet dolara.

Lepše lice uz ptičji izmet

(old_image)

Ptičji izmet na auto predznak je sreće, dok se u Japanu izmet na licu posmatra kao predznak lepe i zdrave kože. Tretman koji su koristile brojne gejše, a koji je na zapadu proslavila Viktorija Bekam podrazumeva upotrebu kreme ili tonika sačinjenog od izmeta posebne vrste noćnih azijskih ptica. Cena – svega 120 dolara.

Masaža poludragim kamenjem

(old_image)

Možda su dijamanti najbolji prijatelji svake žene, ali ni drago kamenje ne treba zanemariti. Njujorški salon “Trump Spa” nudi posebnu masažu ametistima, rubinima i safirima koja košta oko 200 dolara. Uz pomoć eteričnih ulja i lekovitih dejstava poludragog kamenja, oni koji žele mogu se opustiti za svega nekoliko minuta.

Masaža sa dodirom kriminala

(old_image)

Tajlandski salon “Chang Mai Women's Correctional Facility” nudi sve što imaju i ostali spa centri, a uz to imaju i znatno povoljnije cene. Jedina razlika je u tome što su terapeuti angažovani u tom salonu zapravo bivši zatvorenici koji su tokom robije usavršili maserske veštine. Rad u ovom centru predstavlja jedan od koraka u njihovom prilagođavanju spoljnom svetu nakon puštanja na slobodu.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još