Vučević: Deklaracija je fasada

Vučević je rekao i da je poziv Bojanu Pajtiću na razgovor pred očima javnosti bio poziv za smirivanje situacije, i na vođenje otvorenog i argumentovanog dijaloga pred građanima.

''Ne mislim da pitanje Vojvodine postoji kao neko posebno pitanje, može se samo razgovarati o obliku funkcionalnosti njene autonomije u okviru Srbije'', rekao je Vučević za ''Politiku''.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da ne misli da može da se pravi paralela između dešavanja na Kosovu i Metohiji i Vojvodini i da je jedina ''spona'' što se u momentu kada su vodjeni razgovori u Briselu izašlo sa tom ''nesrećnom deklaracijom''.

''Za Srpsku naprednu stranku je, bez obzira na trenutak u kom se iznosi, takva deklaracija neprihvatljiva. Ne mislim da se stvari u Vojvodini rešavaju na ulici'', rekao je Vučević i dodao da je protest u Novom Sadu bio miran, legitiman i legalan oblik iskazivanja nezadovljstva politikom koju vodi Bojan Pajtić, ali bez bilo kakve namere da se nešto ruši na ulici, da se osvajaju zgrade, ili pravi haos.

Vučević je naglasio da Deklaracija razara istorijski koncept Vojvodine, njenu sadašnjost i ugrožava budućnost.

''To je fasada svega onoga što nam se dešavalo. Ona prikriva pravo stanje, skreće razgovore o ključnim temama, a to su pitanja kako mi živimo''.

Odgovarajući na pitanje kakvu saradnju ima sa predsednikom Vlade Vojvodine, Vučević je rekao da se odazvao na svaki njihov poziv, kao i da je pozivao Pajtića, ali se ''on nikad nije odazvao''.

''Mi smo politički neistomišljenici, posebno kada je u pitanju Vojvodina'', naveo je gradonačelnik Novog Sada

Pogledajte još