Poslanici ponovo u klupama u sredu

Taj zakonski predlog bio je u prošlom skupštinskom sazivu dva puta na dnevnom redu, ali nije usvojen. U septembru 2011. o Predlogu zakona o železnici nije se glasalo kada je završena rasprava, jer Savez vojvođanskih Mađara koji je tada bio deo vladajuće koalicije nije dao kvorum za glasanje.

U decembru iste godine prethodni saziv parlamenta nije usvojio taj zakon jer je za taj predlog glasalo 11 poslanika. Usvajanju tog zakona tada se usprotivio SVM tražeći da Vojvodina dobije određena prava nad železničkom infrastrukturom.

Pored Predloga zakona o železnici, na dnevnom redu nove sednice biće i predlozi zakona o pravima pacijenata i o zaštiti lica sa mentalnim smetnjama, kao i vladin Predlog zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata.

Poslanici će razmotriti i izmene Zakonika o krivičnom postupku, koji su podneli poslanici Aleksandar Jugović, Olgica Batić, Mirko Čikiriz, Žika Gojković i Aleksandar Čotrić iz poslaničkog kluba Srpski pokret obnove-Demohrišćanska stranka Srbije.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o upotrebi i učešću pripadnika Vojske Srbije u Misiji Evropske unije za obuku vojnih i bezbednosnih snaga Malija (EUTM Mali) u 2013. godini, kao i Izveštaj Odbora za kontrolu službi bezbednosti o izvršenom nadzoru nad radom službi bezbednosti za 2012. godinu.

Poslanici će razmotriti i potvrđivanje nekoliko sporazuma.

(Izvor: Beta )

Pogledajte još