Crni bilans na putevima u Srbiji: Za četiri dana devetoro mrtvih

Samo u subotu u blizini Beograda desila su se dva udesa, prvi kod ulaza u naselje Sremčica, a drugi na auto-putu kod Malog Požarevca. U njima je jedna žena izgubila život, petoro dece i šest odraslih osoba je povređeno, među njima i jednogodišnja beba.

U lančanom sudaru koji se dogodio na Ibarskoj magistrali, oko podneva 4. maja, na licu mesta je preminula žena stara 65 godina, dok je muškarac Lj. D. (67), zadobio ozbiljnije povrede i nakon reanimacije i dijagnostike prebačen na odeljenje šoka B Urgentnog centra i njegovo stanje je i dalje kritično.

OPREZ: Danas gužve
Najveće gužve na putevima u Srbiji očekuju se u ponedeljak, pa iz saobraćajne policije apeluju na vozače da se striktno pridržavaju propisa.

Policija će pojačano kontrolisati saobraćaj na magistralnim putnim pravcima u cilju otkrivanja prekoračenja brzine i nepropisnog preticanja. -

U turističkim zonama, odnosno zonama gde se očekuje veći broj osoba koje konzumiraju alkohol, policija će utvrđivati upravljanje pod dejstvom alkohola - rekao je Vladimir Rebić, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije.

"Dve devojčice iz iste nesreće, stare osam i šest godina, stabilno su i u nedelju su iz Urgentnog prebačene u Dečju kliniku u Tiršovoj, dok su njihovi roditelji pušteni kući", kaže Zorica Marković, šef kancelarije za informisanje Kliničkog centra Srbije.

Vozač "golfa 6", koji je izazvao saobraćajku na Ibarskoj, kako nezvanično saznaju "Novosti", zaspao je za volanom. On je vozeći ka Beogradu iznenada skrenuo levo i udario u cisternu sa naftom, firme "Knez petrol" iz Batajnice, koja je dolazila iz suprotnog smera. Vozač cisterne je potom izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i sudario se sa "hondom" u kojoj se nalazila žena koja je izgubila život.

Zbog potresa mozga, vozač cisterne tvrdi da se ne seća kako se nesreća dogodila i da jedino zna da je posle jakog udarca sleteo u jarak.

"Bilo je strašno, na mene je naleteo automobil i posle jakog udara sleteo sam u jarak. Dalje se više ničega ne sećam", rekao je vozač cisterne, koji je zadobio prelom leve ruke.

U "golfu", koji je izazvao sudar, bila je porodica sa dve devojčice, dok su se u "hondi" nalazili stariji bračni par, dva dečaka i još jedna osoba koja je lakše povređena. Devojčicama su konstatovane povrede kičme i glave, dok su dečaci koji su se nalazili u "hondi" nakon nesreće prebačeni u Dečju kliniku u Tiršovoj. Desetogodišnji dečak ima povrede kičme, razderotinu kolena i gornje usne, dok je petogodišnjaku povređen stomak. Nijedno od dece nije životno ugroženo i ostali su u bolnici na posmatranju.

U drugoj nesreći, koja se u subotu oko 16 časova dogodila kod Sopota, tačnije na auto-putu kod Malog Požarevca, povređene su jednogodišnja beba V. J. i žena D. J. (35). One su po prijemu u Urgentni centar reanimirane, dok je vozač B. J. (46) zbrinut u neurohirurškoj ambulanti. Svi oni su u nedelju po podne pušteni na kućno lečenje.

I u teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Medveđa, opština Despotovac, na putu Svilajnac - Despotovac, poginuo je mladić koji je sam bio u automobilu.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još