Niko neće da sahrani Carnajeva

Između ostalog, mesto za sahranu 26-godišnjeg Tamerlana Carnajeva nije htela da odobri administracija grada Kembridža u Masačusetsu, u kom je Carnajev živeo.

Njegovo telo sada je u mrtvačnici u Vusteru u Masačusetsu gde su građani održavali spontane mitinge i tražili da se mladić sahrani izvan SAD.

Asošijeted pres, istovremeno, izveštava da je Tamerlanov stric Ruslan Carni iz Merilenda došao u Vuster, kako bi preuzeo posmrtne ostatke bratanca koji je stradao u razmeni vatre sa policijom 19. aprila.

"On je živeo i odrastao ovde, njegova domovina su SAD", rekao je Carni, dodajući da Tamerlan i "treba da bude sahranjen ovde".

Direktor pogrebnog preduzeća u Vusteru Piter Stefan rekao je da nije mogao da pronađe groblje u Masačusetsu koje bi preuzelo ostatke i da planira da pita vlasti Kembridža - a ako ga i tamo odbiju, tražiće pomoć državnih zvaničnika.

Međutim, gradski menadžer Kembridža Robert Hili saopštio je u nedelju da nema zvaničnog zahteva za sahranu ili kupovinu mesta i pozvao porodicu Carnajev i Stefana da ne traže dozvolu od kembričkog groblja.

Prema njegovim rečima, i porodice onih koji su sahranjeni na tom groblju zaslužuju da njihovi članovi porodice počivaju u miru.

Carnajev je identifikovan kao prvi osumnjičeni za eksplozije na bostonskom maratonu 15. aprila, u kojima je poginulo troje, a povređeno više od 260 osoba. Njegov 19-godišnji brat Džohar je uhapšen, podseća AP.

(Izvor: B92, Tanjug)

Pogledajte još