Selaković: Srbija bila na ivici bankrota zbog DS

BEOGRAD - Portparol Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Marko Selaković izjavio je, reagujući na kritike lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa izrečene na račun ministra Mlađana Dinkića, da je aktuelna vlada nakon izbora pre godinu dana zemlju zatekla na ivici bankrota, privredu u recesiji, osiromašen narod i nekoliko upropaštenih banaka. U pisanoj izjavi Selakovića se navodi da je takvu situaciju stvorila Demokratska stranka.

Đilas je ranije danas u Kosjeriću pozvao premijera i potpredsednika vlade, Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića, da zaustave zakone ministra Mlađana Dinkića i da odmah pristupe promeni ekonomske politike, jer u protivnom Srbiji preti bankrot.
"Kada smo, tačno pre godinu dana, na izborima zadobili poverenje građana i nakon toga formirali vladu, zatekli smo zemlju na ivici bankrota, privredu u recesiji, osiromašen narod i nekoliko upropaštenih banaka", izjavio je Selaković.

On kaže da je takvu situaciju stvorila Demokratska stranka i da je "zahvaljući njihovom katastrofanom vođenju vlade i finansija prošla godina bila jedna od najgorih u novijoj ekonomskoj istoriji.''

"Zasukali smo rukave i prionuli na posao. Zahvaljujući novoj vladi i Mlađanu Dinkiću ostvaren je snažan rast izvoza i počeo je oporavak srpske industrije. To je tek početak i u mnogim privrednim granama stanje je veoma teško. Mi ćemo Srbiju oporaviti i otkloniti štetu koju je napravila Demokratska stranka. Mi radimo i vraćamo dugove koje su drugi napravili, a oni neka nastave da daju marketinške izjave i da pate od amnezije", naveo je Selaković.

On je ukazao da su građani na izborima rekli svoje i Demokratska stranka, osim "jalove kritike i marketinga", nema ništa novo da ponudi građanima.

"Sve što oni rade građani su u praksi već videli", kazao je Selaković.

Izvor: Kurir

Pogledajte još