Brisel: Sastanak timova za implementaciju

''Očekujemo da timovi sutra pre podne nastave razgovore'', rekla je Maja Kocijančič, portparolka šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Beogradski tim će, kao i prošlog puta predvoditi savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, a prištinsku zamenik premijera Hajredin Kuči, dok će Komisiju tokom razgovora predstavljati direktor za proširenje Fernando Đentilini.

Prvi sastanak trebalo bi da počne oko 10.30, a redosled razgovora biće poput ranijih susreta: prvo su na redu bilateralni, a potom i trilateralni sasatnci. Kako saznaje dopisnik Tanjuga iz Brisela, oba tima povratne karte rezervisali su za četvrtak, tako da se očekuje da će ova runda razgovora implementacionih timova možda rezultirati i nekim dogovorom.

Prva runda razgovora timova za implementaciju je pre dve nedelje završena bez dogovora o planu primene sporazuma koga su 19. aprila u Briselu parafirali potpredsednik vlade Srbije Ivica Dačić i premijer Kosova Hašim Tači.

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prištinska strana tom prilikom pokušala da nametne rešenja koja nisu deo sporazuma, kao i da će Beograd strogo voditi računa da se primeni samo ono što je predvidjeno u parafiranom dokumentu.

Pogledajte još