SRPSKI ČELSI: Murinjo dovodi Matića, Markovića i Subotića

LONDON - Trener Real Madrida Žoze Murinjo uskoro će ponovo sesti na klupu londonskog Čelsija, a prema pisanju ostrvskih medija gazda plavaca Roman Abramovič izdojiće čak 100 miliona evra za pojačanja.

Na spisku eventualnih pojačanja Čelsija za narednu sezonu nalaze se čak trojica srpskih fudbalera. Reč je o sjajnom veznjaku Benfike Nemanji Matiću, defanzivcu Burusije Nevenu Subotiću i napadaču Partizana Lazaru Markoviću.

Navodno, jedan od prioriteta portugalskog stručnjaka, biće dovođenje Nemanje Matića. Sjajni Srpski internacionalac je 2009. godine za "samo" 1,5 milion funti prešao iz Košica u Čelsi, međutim, nije dobio adekvatnu šansu na Stamford Bridžu. Sada je klauzula u ugovoru Matića neverovatnih 50 miliona evra, a za njega su pored Čelsija zainteresovani i mančesterski rivali, PSŽ, Monako...

Novinari iz Engleske smatraju da bi idealno pojačanje u defanzivnoj liniji bio štoper Dortmunda Neven Subotić. Srpski fudbaler je ove sezone sjajno komandovao odbranom nemačkog kluba i tako privukao veliku pažnju najjačih evropskih klubova.

Napadač Partizana Lazar Marković se već duže spominje kao novo pojačanje ekipe sa Stamford Bridža. Engleski mediji hvale mladog i talentovanog napadača crno-belih i navode da su pored Čelsija za njega veoma zainteresovani i milanski Inter kao i Liverpul.

Po svemu sudeći kapitenu reprezentacije Srbije i fudbaleru Čelsija uskoro će se u ekipi pridružiti nekoliko srpskih igrača.

Izvor: b92

Pogledajte još