Jagodina i Vojvodina - za prvi trofej Kupa u istoriji

Vojvodina je do sada pet puta igrala u finalu i svih pet izgubila, dok su Jagodinci prvi put u prilici da igraju završnu utakmicu nacionalnog Kupa.

"Mesecima se pripremamo za ovo finale, prvo smo samo maštali i razmišljali o njemu, a sada jedva čekamo da ostvarimo naš san, ali i želju mnogih prethodnih generacija i ispišemo istoriju velikog kluba kao što je Vojvodina. Bitno je da sačuvamo hladnu glavu, jer nas čeka kvalitetatn rival, koji nikad ne odustaje, što smo uostalom videli i pre nekoliko dana protiv Zvezde, kada su se od 0:2 vratili do 2:2", rekao je Vignjević na konferenciji za medije u prostorijama televizije Arena sport.

Vignjević je podsetio da sve statistike uoči finala padaju u vodu, uključujući i dve ovosezonske pobede njegovog tima u prvenstvu i da će trofej osvojiti ekipa koja bude skoncentrisanija tokom 90 minuta finala ili svih 120 ukoliko posle regularnog dela ne bude pobednika.

Na njegove reči nadovezeo se Krunić, konstatacijom da su svi u Jagodini kao cilj imali plasman u finale, ali da kad su već stigli do njega žele da naprave i korak više.

"Vojvodini je ovo šsesto finale, nama prvo, ali to neće imati mnogo uticaja na utakmicu. Normalno da ćemo težiti da osvojimo trofej koji je za nas najznačajniji u istoriji, pripremali smo se, znamo da imaju dobar tim, igraju dobro, u boljoj su formi trenutno, ali sve to je nebitno. Samo da nam tenzija oko finala ne donese neki kontraefekat, ali, u šali kažem, mi smo vojska, izaći ćemo na teren, pa šta bude", naveo je Krunić i dodao da je uveren kako će oba tima igrati oprezno i da zbog toga očekuje finale sa malo golova.

Kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević rekao je da posle dva izgubljena finala u dresu Novosađana očekuje da treća bude sreća.

"Maksimalno smo motivisani, dokazali smo ove sezone da umemo da igramo fudbal, bilo gde i protiv bilo koga. Mislim da smo spremni da napravimo taj istorijski korak i osvojimo prvi Kup trofej u istoriji kluba. Uzdamo se i u podršku navijača, nadam se da ćemo se zajedno vratiti u Novi Sad sa trofejom", istakao je Vulićević.

Kapiten Jagodinaca Miloš Stojanović, najbolji strelac Superlige, naglasio je da je finale Kupa bez dileme najvažnija utakmica u njegovoj karijeri.

"Pobeda bi svakako bila kruna moje karijere. Čeka nas teška utakmica, protiv kvalitetnog rivala i moramo da damo, što se kaže, 200 posto, da bismo pobedili. Spremni smo, jedva čekamo da počne i ako Bog da da donesemo trofej u Jagodinu", poručio je Stojanović.

Novom osvajaču Kupa osim trofeja pripašće i finansijska nagrada od 10 miliona dinara, a izboriće i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Finale Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine igra se večeras od 20.30 sati na stadionu Partizana.

(Tanjug)

Pogledajte još