Narodno pozorište: Premijera „Izbiračice“ 14. maja

0

Premijera „Izbiračice“ po motivima vodvilja Koste Trifkovića, u režiji Nikole Zavišića i po dramatizaciji Moline Udovički Fotez biće održana u utorak, 14. maja, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta s početkom u 19.30 časova, a to će ujedno biti poslednja premijera koju je nacionalni teatar pripremio za ovu sezonu.

Komedija „Izbiračica“ se na sceni nacionalnog teatra izvodi od davne 1873. godine, sa dužim ili kraćim pauzama. Kritika građanskog društva koju je izneo Kosta Trifković aktuelna je i dans.

– Napravili smo moderan, groteskan vodvilj, koji govori o našim naravima i problemima silnog izbiranja koje nas na kraju nigde ne dovede – kaže Nikola Zavišić, koji pored režije, potpisuje i scenografiju zajedno sa Mirašom Vuksanovićem.

Naslovnu ulogu izbiračice, odnosno Malčike tumači Anastasia Mandić, njene roditelje, Jecu i Sokolovića, Aleksandra Nikolić i Dragan Nikolić, a u glumačkom ansamblu su i: Sena Đorović, Zoran Šćepanović, Tamara Stošić, Ivan Bosiljčić, Darko Tomović, Milorad Mandić i Nemanja Konstantinović. Kostimograf je Suna Kažić, za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović, dok su muziku komponovali Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

Predstava je rađena u koprodukciji sa pozorištem „Bora Stanković“ iz Vranja, koje trenutno praktično ne postoji nakon što je prošle godine izgorelo u požaru, ne bi li se skrenula pažnja i pozorište obnovilo.

J. R.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.