Mladić (25) uspeo 8 puta da prevari smrt (VIDEO)

Metju Hoksli svoje prvo čudesno bekstvo iz kandži smrti imao je 2011. godine kada je sa prijateljima rešio da ode na plivanje u Irskoj.

Hoksli nije bio svestan koliko je voda plitka tako da se zaleteo i uronio u vodu duboku sveda jedan metar prepunu oštrog kamenja.

Prilikom pada uspeo je da smrska ključnu kost koja je polomila njegov vrat i zamalo presekla njegovu kičmu, što je moglo da ga ubije na licu mesta.

Trauma od pada pokrenula je srčani udar a njegova pluća napunila su se vodom.

Spasioci su pokušavali da ga ožive čitavih trideset minuta koliko im je trebalo da ga izvuku iz vode pošto je konstantno prestajalo sa radom.

„Nema sumnje da su me spasili ljudi koji su me izvukli iz vode i koji su tačno znali šta treba da rade. Sticajem neverovatnih okolnosti medicinski tim me je držao u životu dok nije stigla hitna pomoć“, izjavio je Metju.

Nakon što je prevežen u bolnicu bilo mu je potrebno 5 nedelja da izađe iz kome.

Metju je potom bio podvrgnut tizičnoj operaciji kičme pošto je bio kompletno paralizovan i mogao je da komunicirao sa ljudima samo treptanjem.

Posle operacije doktori su mu rekli da će život provesti u invalidskim kolicima ali je nekim čudom svoje prve korake napravio svega pet meseci nakon nesreće.

Međutim, dok se još nalazio u bolnici uspeo je da dobije smrtonosan MRSA virus. Ubrzo nakon toga, usled oslabljenog imuniteta, dobio je i upalu pluća.

Taman kada je pomislio da žđivot ne može da mu bude gori, doktori su otkrili da na testisima ima kancerogeni tumor.

Nakon dijagnoze lekari su mu odstranili desni testis prilikom hitne intervencije.

„Ima puno razloga zbog kojih bih mogao da kažem da sam najnersrećniji čovek koga poznajem, ali isto tako, mogu za sebe da kažem da sam i najsrećniji čovek na svetu. Međutim, nikada ne treba odustati. Morate da se saberete i nastavite da živite“, izjavio je Metju.

On sada planira da se u naredna dva meseca spremi i učestvuje u triatlonu.

Izvor: B92

Pogledajte još