Crvena zvezda dobila derbi protiv Partizana

Zvezdu je do pobede predvodio kapiten Igor Rakočević sa 27 poena, Raško Katić postigao je 17, dok je u Partizanu najefikasniji bio Leo Vesterman sa 13 poena.

Zvezda je tako došla do šeste pobede, uz tri poraza, dok je Partizan i dalje lider na tabeli sa skorom 7/2.

Posle pobede u finalu završnog turnira Jadranske lige pre samo 10 dana, "večiti" rivali su se ponovo sastali, ali je ovaj meč bio bitno drugačiji od onog u Laktašima. Zvezda je večeras bila bolji tim i vodila je sve vreme, od samog početka utakmice.

Partizan je imao šansu u nekoliko navrata da napravi preokret, ali nije uspeo da materijalizuje veliku prednost u skoku, a u Zvezdi se ponovo razigrao kapiten Igor Rakočević.

Zvezda je sigurno počela utakmicu, predvođena Demarkusom Nelsonom, koji je u prva dva napada svog tima prvo dao trojku, a onda koš i dodatno bacanje. Crveno-beli su u prvoj deonici stekli osam poena prednosti, 13:5. Gostujući tim igrao je dobro u odbrani i sjajno je zatvorio reket, dok je Partizan loše šutirao.

Situacija se promenila kada je Nemanju Gordića na mestu plejmejkera zamenio Leo Versterman, koji je poveo svoj tim do mini-serije od 7:0, tako da je Partizan prišao na pola koša zaostatka – 12:13.

Tada je u igru za Zvezdu ušao Vuk Radivojević, koji je povratio borbenost svog tima, a tada se razigrao i Raško Katić, tako da su crveno-beli odgovorili serijom od 7:0 za vođstvo od 21:12 posle prve četvtine.

Iako je Zvezda u prvom poluvremenu dobro zatvarala reket, Partizan je imao mnogo ofanzivnih skokova i pokušaja iz druge, pa i treće šanse. Domaća ekipa nije imala poenterski raspoloženog igrača, dok se kod gostiju istaklo nekoliko njih.

Zvezda je prvo dvocifreno vođstvo stekla posle trojke Rakočevića za 28:18. Bogdan Bogdanović je sredinom druge deonice počeo da pogađa i uz Žofrea Lovernja i Vestermana je držao svoj tim u rezultatskom "priključku".

Zvezda je vodila iako je bila u više nego podređenom položaju što se tiče skoka, pa je tako mogla da priušti sebi i tehničku grešku trenera Dejana Radonjića.

Kada je domaći tim prišao na "minus šest", 31:37, 20-godišnji Zvezdin krilni centar pogodio je dve vezane trojke i doneo svom timu prednost od 12 poena, 43:31. Partizan je uspeo da smanji i na prednost je otišao sa zaostatkom 43:33.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić počeo je drugo poluvreme trojkom,a posle jednog penala Majkla Skota, Bertans i Đorđe Gagić priveli su svoj tim samo na četiri poena zaostatka – 40:44, da bi Katić i Rakočević povratili malo osetniju prednost Zvezde.

Crveno-beli su u konfuznoj završnici treće deonice imali priliku da steknu i ubedljiviju prednost, ali je Simonović promašio tri penala, da bi Gordić postigao jedan koš, a onda je Radivojević s pola terena uz zvuk sirene postigao trojku za vođstvo od 55:47.

Partizan je poslednju deonicu počeo još agresivnije i nošen gromoglasnom podrškom publike došao do samo dva poena "minusa", 55:57, ali je tada Lovernj promašio oba bacanja posle nesportske greške Nelsona, a onda je domaći tim izgubio napad, samo da bi Rakočević s pet vezanih poena za svoj tim ponovo doneo osetniju prednost 62:55.

Rakočević i Katić odlično su igrali celu utakmicu, ali su u tim trenucima zaustavljali nalete Partizana.

Crno-beli su dva i po minuta pre kraja prišli na 65:67, ali onda je Nelson pogodio trojku, a zatim i dvojku i Zvezda je ponovo otišla na sedam poena prednosti, koju je sigurnom igrom u napadu i agresivnom u odbrani uspešno čuvala i tako sigurno privela meč kraju.

Beta

Pogledajte još