Beograd: Zavod za plućne bolesti ne radi pet meseci

Posle odluke da će se ovaj objekat ipak renovirati, čekao se dokument iz Skupštine grada. Konačno je stigao, pa je ova zdravstvena ustanova pokrenula postupak javne nabavke za izvođača radova.

Direktorka dr Dragana Mandić kaže da bi rekonstrukcija trebalo da počne u junu. Grad Beograd je za sanaciju nosećih stubova opredelio četiri miliona dinara.

"Tenderska procedura traje do kraja maja, a kada izaberemo izvođača, moramo ispoštovati i rok od 10 dana za žalbe. Imamo informaciju iz Sekretarijata za zdravstvo da su arhitekte procenile da radovi mogu da se završe za mesec dana. To nije sve, jer posle rekonstrukcije, moramo sačekati i upotrebnu dozvolu. Nadamo se da ćemo se pre kraja leta vratiti u našu zgradu", objašnjava dr Mandić.

Tada će moći da koriste B krilo, gde se sada nalaze laboratorije, rentgen i uprava. Sve ambulante su u delu koji neće moći da se koristi, pa je neophodna i nova organizacija prostora.

Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu je zatvoren po nalogu građevinske inspekcije 20. novembra 2012. godine, jer zgradi preti urušavanje. Zamisao gradskih vlasti je bila da se Zavod preseli, ali nije pronađena odgovarajuća lokacija, pa je odlučeno da se saniraju noseći stubovi da bi se deo zgrade osposobio za upotrebu.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još