Predsednik opštine uskratio novinarima gostoprimstvo, "nisu lepo pisali" o koncertu Ane Bekute

Svi novinari koji izveštavaju iz Gornjeg Milanovca dobili su pozive za svečanost, izuzev novinara agencije Beta i Večernjih novosti, na koje se predsednik opštine naljutio pošto su objavili izjave opozicionih odbornika da je za koncert pevačice Ane Bekute prošlog meseca plaćeno 840.000 dinara iz opštinskog budžeta.

Kako je za agenciju Beta rekla predstavnica za informisanje u opštini Slavica Radoman, koja je slala pozive, predsednik opštine je naredio da se za dopisnike Bete i Novosti ne šalju pozivnice, jer, navodno, "ne pišu lepo o Gornjem Milanovcu".

Milisav Mirković nije želeo da razgovara s novinarima kojima je uskraćen poziv, već je, preko sekretarice, rekao da opština ne organizuje svečanost, već Savez boraca koji je i zaduzen za pozive.

U Savezu boraca Vladimir Jovanović je izjavio da je dogovoreno da "opštinska služba protokola pozove sve novinare" i da mu nije poznato zašto su pojedine redakcije izostavljene.

Tradicionalno obeležavanje Dana pobede u Rudničko-takovskom kraju organizuje se na Brdu mira, gde su spomenici partizanskim borcima, poginulim sovjetskim vojnicima i jugoslovenskim internircima stradalim u logorima u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još