Beograd: Sajam tehnike od 13. do 17. maja

0

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kom će učestvovati više od 600 izlagača iz 22 zemlje, biće otvoren na Beogradskom sajmu od 13. do 17. maja, najavili su organizatori.

Najviše izlagača biće iz Slovenije, Češke, Nemačke, Hrvatske, Austrije, ali i Srbije, Belgije, BiH, Bugarske, Rusije, Italije, Koreje, Mađarske, Makedonije, Poljske, Slovačke, SAD, Švajcarske,
Švedske, Tajvana, Turske, Velike Britanije.

Biće izložene savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, roboti, bežične komunikacije, elektronika, elektroenergetika, rasveta, procesna tehnika, ali i energetske efikasnosti, primene u IT industriji.

Na 57. Sajmu tehnike biće više od 200 noviteta, od kojih će 77 tehnoloških novosti predstaviti naučne organizacije i institucije pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Srbije, kao i 124 noviteta ostalih izlagača.

Državni sekretar Ministarstva prosvete, Radivoje Mitrović, kazao je da je taj sajam postao brend koji Srbiji otvara vrata u budućnost.

Srbija mora podići efikasnost i relevantnost znanja i obrazovanja, a to je moguće podizanjem kvaliteta naučno istraživačkog rada„, rekao je Mitrović.

On je dodao da će na sajmu biti organizovana brojna predavanja, koja će ponuditi najnovija rešenja, kao i da će sajam „opravdati želju države da tehnika postane istinski generator razvoja ovog društva“.

Mitrović je istakao da je Beogradski univerzitet među 500 najboljih u svetu, od 22.000 na Šangajskoj listi, a da je Srbija na 48. mestu u istraživanjima na osnovu globalnog rangiranja 226 zemlje.

Kako je najavljeno, biće organizovan i prateći program manifestacije, predavanja, izložbe, kao i dodela nagrada za najbolja tehnička dostignuća.

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, cena ulaznice 400 dinara, za grupne posete 250, dok je za grupne posete učenika i studenata stručnih škola ulaz besplatan. Cena parkinga je 100 dinara na sat.

Izvor: Beta, B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.