Ispitivali tržište za eventualna ulaganja: Švajcarci "merkali" Srbiju

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović primio je delegaciju od 28 klijenata, potencijalnih investitora "UBS banke" iz Švajcarske.

Oni su se interesovali koliko je Srbija privlačno odredište za eventualna buduća ulaganja i uverili se u potencijale koje ona poseduje.

Kako je saopšteno iz Stefanovićevog kabineta, predsednik parlamenta je izrazio nadu da će poseta biti podsticaj i poruka svim investitorima za osnaživanje ekonomskih odnosa sa Srbijom, ali i poziv za uzajamno prenošenje iskustava i dobre prakse.

On je delegaciju od 28 klijenata, ali i ambasadora Švajcarske Žana Danijela Ruha koji je prisustvovao sastanku upoznao s investicionim mogućnostima Srbije i ukazao da postoje dobri preduslovi za ulaganja u oblasti poljoprivrede, informacionih tehnologija i energetike.

Stefanović je pozvao sve investitore da se uključe u poslovni dijalog sa partnerima u Srbiji i uvere se da su potencijali Srbije veliki, ali i nedovoljno iskorišćeni, sa čime su se gosti iz Švajcarske složili.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je naglasio brojne pogodnosti Srbije, među kojima su povoljan poreski sistem, kvalifikovana radna snaga i finansijski podsticaj za strana ulaganja.

Srbija, naglasio je Stefanović, kao političko, ekonomsko i ekspertsko središte regiona, ima izvanredne potencijale za održivi razvoj, ekonomski prosperitet i sve vidove poslovnih inovacija.

Tokom razgovora, predsednik Skupštine je naglasio da su borba protiv korupcije i kriminala kao i vladavine prava ključni element napretka Srbije ka EU, a upravo to, kako je dodao, otvara vrata potencijalnim investitorima da se osećaju sigurno i bezbedno na srpskom tržištu.

Na sastanku je ukazano i na sporazum o slobodnoj trgovini sa EU, Rusijom i drugim zemljama, ali i na velike mogućnosti za ulaganje u obnovljive izvore energije, saobraćajne infrastrukture...

Izvor: B92

Pogledajte još