RTB Bor: Kašnjenje dozvola zaustavilo izgradnju nove topionice

0

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor saopštio je da je kašnjenje dozvola zaustavilo gradnju nove topionice i fabrike sumporne kiseline.

Ali, kažu, zastoj radova od dva meseca na pojedinim delovima projekta neće povećati troškove.

Generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski kazao je da će izgubljeno vreme biti nadoknađeno i da će se tokom leta raditi u tri smene da bi topionica i fabrika sumporne kiseline bile završene u predviđenom roku.

„Dosad smo pribavili 73 dozvole, a kako projekti budu stizali tako će se pribavljati i ostale. Za topionicu su, recimo, svi projekti stigli, revidirani su i očekujemo dobijanje dozvola“
, kazao je on.

U saopštenju se dodaje da je Spaskovski kazao da se slaže da se bez dokumentacije ne može raditi, ali je u ovom slučaju odlučeno da se nova topionica radi fazno i da se u skladu s tim pribavljaju dozvole kako bi bila što pre gotova i da nijednog trenutka, dok traju poslovi, ne bude ugrožena tekuća proizvodnja.

„Reč je o braunfild investiciji, gradimo novu topionicu, ali stara za to vreme ne stoji, već živimo od njenog rada. Zato je bilo važno, a i svim Boranima bi to trebalo da bude važno, da ovaj projekat bude što pre gotov i da konačno prestane trovanje građana“, naglasio je on.

Izgradnja nove topionice i fabrike sumporne kiseline u Boru počela je u junu 2011, a u funkciji bi trebalo da bude 2014. godine. Planiranano je da u modernizaciju topionice bude uloženo 175 miliona evra.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.