Trećina žena krije koliko su potrošile na garderobu

Prema jednom istraživanju, skoro polovina žena neće reći svom suprugu istinu o tome koliko su novca potrošile. Za žene koje prećutkuju koilko novca su potrošile, najveća tajna je suma koju su dale za odeću.

Četiri od deset žena ili 37 odsto neće priznati da su kupile novu haljinu ili cipele, dok se 9 odsto muškaraca oseća krivim zbog svoje kupovine odeće i skriva istinu.

Međutim, i muškarci imaju svoju "tajnu kupovinu" – što su u njihovom slučaju gadžeti.

Istraživanje koje je sprovedeno na uzorku od 1363 ljudi koji su bili u vezi ili braku, otkriva da 29 procenata muškaraca kriju koliku su novca potrošili na gadžete poput mobilnih telefona, tableta i video igara, za razliku od samo 6 odsto žena koje kriju ovakve podatke.

Suprotno važi za količinu novca koju roditelji priznaju jedan drugom da su potrošili na decu. Prema istraživanju 29 procenata žena laže koliko su potrošile novca na decu, u poređenju sa samo šest procenata muškaraca.

Muškarci pet puta više lažu o pravoj ceni gadžeta koji su kupili.

Od onih koji kriju koliko je zaista nešto koštalo - više od trećine koriste izgovor da su to kupili na rasprodaji ili da je bilo jeftino. Drugi pribegavaju sakrivanju onoga što su kupili, kao i sakrivanju svojih bankovnih računa i izveštaja.

Svaki peti ispitanik priznaje da je tajno trošenje uzrokovalo probleme u njihovoj vezi i bilo razlog za rasprave. To je izazvalo tenzije u njihovoj vezi, a za neke je ovo čak bio razlog za raskid ili razvod.

Izvor: B92, Super žena

Pogledajte još