Hapšenje: Krao novčanike ženama iz torbica

0

Pripadnici kraljevačke kriminalističke policije rasvetlili su krivično delo razbojništvo i osam krivičnih dela teška krađa izvršenih tokom godine na užem području grada Kraljeva, a zbog osnovane sumnje da je izvršio ova krivična dela slobode je lišen i određena je mera zadržavanja do 48 sati za Danijela J. (20) iz Kraljeva.

Kako je saopštila danas Policijska uprava u Kraljevu, sumnja se da je Danijel J. 6. maja, oko 17 časova, krivično delo razbojništvo izvršio tako što je u Jug Bogdanovoj ulici u Kraljevu fizički nasrnuo na A.M. (44) iz Kraljeva, prethodno prišavši joj s leđa, oduzeo novčanik sa novcem i pobegao.

Sumnja se da je teške krađe vršio na sličan način, najčešće u ulicama između Zdravstvenog centra „Studenica“ i Autobuske stanice u Kraljevu, tako što je s leđa prilazio starijim sugrađankama i iz ruku im otimao novčanike i torbe.

Nakon krađe, trčećim korakom bi se udaljavao, uzimao novac , a novčanike i torbe odbacivao od sebe. U jednom slučaju je od 75-ogodišnjeg sugrađanina iz ruku istrgao novac koji je oštećeni brojao nakon zamene u menjačnici.

Nakon saslušanja istražni sudija Osnovnog suda u Kraljevu odredio je osumnjičenom pritvor do mesec dana, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.