Parafiran ugovor: Kinezi grade Koridor 11

Ispred kineske kompanije "Šendong haj-spid grup" ugovor je potpisao zamenik generalnog direktora Cu Vei, a ugovor se odnosi na deonicu Ljig - Preljina u dužini od 50 kilometara.

Posle ceremonije potpisivanja u Vladi Srbije, ministar Ilić je rekao da je na tom ugovoru rađeno od kako je proglašena nova vlada, i da su bila angažovana skoro sva ministarstva.

Ilić je najavio i uskoro raspisivanje tendera za izdavanje koncesije za izgradnju donice Beograd - Obrenovac i izgradnju deonice Ljig - Preljina na Koridoru 11, a vrednost radova procenjena je na oko 600 miliona evra. Dužina trase je oko 50 kilometara.

Ilić je naveo da je trenutno angažovano oko 4.000 radnika i očekuje se da će biti angažovano i do 10.000 radnika na Koridoru 11. On je najavio i da će za mesec dana biti spreman predlog koncesije za izgardnju deonice Beograd - Obrenovac.

Vei je, uz tradicionalni kineski naklon prema državnim zvaničnicima, u znak zahvalnosti, rekao da se nada nastavku saradnje sa Srbijom, i da je kompanija posebno zainteresovana za izgradnju deonice Beograd- Obrenovac na Koridoru 11.

"Šandong" trenutno gradi oko 2.000 kiliometara puteva u svetu, i ima svoja predstavništva i kancelarije u više od 30 zemalja, rekao je Vei.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ambasador NR Kine u Srbiji Zhang Wanxue, drugi zamenik generalnog direktora kompanije "Šendong haj-spid grup" Sun Lei, ekonomsko-trgovinski savetnik ambasade NR Kine u Srbiji Zhu Lianqui i direktor investicija i razvoja kompanije 'Šendong haj-spid grup“ Lin Xin.

Izvor: Kurir

Pogledajte još