Neverovatan preokret: Od beskućnika do vrhunskog studenta

Naime, Džošua je prve tri godine studiranja bio beskućnik. Vilijams je odrastao u Majamiju gde je svakodnevno bio okružen nasiljem i zločinima. Pre dve godine, njegovog su 16-godišnjeg brata pronašli mrtvog, ali to nije zaustavilo mladića koji je uprkos svim poteškoćama, i zahvaljujući pomoći jednog profesora, uspeo da upiše fakultet.

Ipak, prva se sreća ubrzo pretvorila u novu brigu nakon što je doznao da će za svaki semestar morati da izdvoji 10 hiljada dolara koje nije imao.

Kako bi smanjio troškove, Džošua je lagao upravi da je uspeo da pronađe smeštaj izvan kampusa i na taj način uštedeo na smeštaju. Međutim, Džošua je prve dve godine studiranja spavao u nezaključanim vozilima i na trosedima svojih prijatelja, a budući da nije mogao da priušti knjige, sam je pravio opširne skripte.

"Bio sam neprestano zabrinut. Gde ću spavati? Koliko dugo uopšte mogu ovde da ostanem? Kad će mi porodica poslati novac?", rekao je Džošua.

Tek je pred kraj studiranja otkrio da je beskućnik, a jedan od savetnika uspeo je da mu sredi smeštaj. Prošlog proleća, Vilijams je proglašen "Mr. Bethune-Cookman University", a ta mu je titula osigurala smeštaj poslednje godine studiranja.

Valja spomenuti i kako je osnovao udruženje "Keep of Light" koja siromašnim studentima pomaže sa sredstvima potrebnim za nabavku literature.

Izvor: Index

Pogledajte još