Zašto su dobri momci gubitnici?

Uzmimo 100 momaka sa ulice. Njih 10 su prirodni šahisti sa ženama. Jednostavno vaspitani, vrhunski su (očevi su im bili pravi džentlmeni) i rade 80-90 odsto ispravnih stvari. Ti ljudi mogu biti plastični hirurzi, baštovani, vozači autobusa, šalterski radnici. Nije bitno čime se bave i koliko su obrazovani. Oni biraju fleksibile i nesebične devojke sa integritetom.

Oni su nesto između mačoa i dobrice. Imaju pouzdanje (nisu ničija budala), i tretiraju devojke sa poštovanjem (i očekuju isti tretman). Uvek su cool (smireni, ne deru se), imaju manire i klasu (oni koji žele da komentarišu ovo neka saznaju prvo šta su maniri i klasa), ne prihvataju zvocanje niti uvrede, kažu NE kad stvarno to misle, shvataju kao kompliment njihovom ukusu kada drugi momci gledaju njihovu devojku. Ti momci su jaki jer znaju BALANS. Uzimati i davati je njihov moto u vezi. Oni znaju da je njihova devojka srećna sa njim. JESTE.

Ostali muškarci bivaju masakrirani u ljubavnom svetu samo što to nikad neće priznati. Plaše se da pogledaju svoju istoriju veza i ko je koga ostavljao. Od 90 oduzmimo 20. Tih 20 su takozvani ’’mačo’’ muškarci.

Ti muškarci imaju masivan ego i neće da slušaju Spartanca niti bilo koga drugog u vezi sa ljubavlju. Pričaće devojci šta da radi i ako joj se ne sviđa reći će joj da može da se nosi. Tvrdoglavi su i ne prihvataju nikakve ideje čak ni ako su tri puta bolje od njihove.

Mačo muškarci imaju “bad boy” reputaciju u društvu. Oni generalno bolje prolaze od “dobrih” momaka zato što su svoji (takvi kakvi su) i ne dozvoljavaju da ih devojka kontroliše. To devojke interpretiraju kao pouzdanje (samopouzdanje i samopoštovanje) i izazov. Međutim, mačo muskarci padaju na testu vremena i na njenim testovima, nisu dovoljno fleksibilni, posesivni su, tvrdoglavi, nikad se ne izvinjavaju, ljubomorni su (ne dao bog da neko pogleda u njihovu devojku), nikad ne prihvataju njene predloge i ne znaju šta je kompromis. Skraćeno: Dominiraju. Sve ove osobine smanjuju njenu zaljubljenost do granice na kojoj ona ostavlja. Prave devojke znaju da je dominacija znak slabosti. On misli da je devojka srećna sa njim. NIJE.

Dolazimo do brojke 70. To su upravo ’’dobri momci’’. U suštini, oni stvarno jesu dobri momci. Jednog dana bi želeli da imaju dobru ženu i decu i da žive srećno do kraja života. I pitaćete se zašto ovakvi najgore prolaze. Nastavi da čitaš…

Bitange su uvek bile popularne među ženama...

Kada žena kaže ’’dobar’’ ona misli ’’SLAB’’. Matematički: dobar dečko = slab dečko. Ovi muškarci imaju ogroman problem. Ne znaju kako da dobiju poštovanje devojke a bez poštovanja nema zaljubljenosti i nema uzbuđenja. Takvi momci misle da devojke vole da budu tretirane kao smeće upravo zato što su odbačeni više puta. To (naravno) nije tačno. Ako imaš jednu lošu vezu za drugom, jedini zajednički sardžalac te jednačine si TI.

Najveći problem je to što je većina tih muškaraca veoma nesigurno, a ako nisu generalno takvi, takvi su sa ženama. Nestrpljivi su da se dopadnu i da budu voljeni. Duboko u sebi veruju da će moljenjem i stavljanjem do znanja da su uvek dostupni imati pozitivan uticaj na njena osećanja. Te devojke nikad ne znaju da li ih voli zbog takvih kakve jesu ili je to zato što je srećan jer je ona sa njim i pruža mu pažnju. Dobri momci preteruju sa komplimentima i poklonima. Misle da znaju o romantici, a ustvari im je tajming očajan, pokloni i komplimenti preskupi i prerano dati. Previše žele da zadovolje, nametljivi su i uvek pitaju devojku da ona donosi odluke. Ne umeju da kažu NE, ne donose odluke, dopuštaju da ih devojka vređa, otvoreno se muva sa drugim momcima ispred njih i prolazi nekažnjeno (kazna-raskid). Devojka ne poštuje momke ovog tipa, a ljubav bi trebalo da bude građena na poštovanju. Ona zna da je on srećan SAMO zato što je sa njom (molim te, ne ostavljaj me!). Jeste.

Postoje devojke koje su iskorišćivači (sestra bliznakinja sponzoruši) koje vrebaju ovakve momke. Masiraju im ego, voze ih na emotivom rolerkosteru i na kraju odbace kao smeće. Nije ni čudo što se toliko žale na devojke. Dobre devojke sigurne u sebe smatraju dobro momke previše nesigurnim i previše poniznim.

(Izvor: Muški magazin )

Pogledajte još