Konačno: Ministarstvo traži smenu Drobnjaka

Prema saznanjima "Blica" smena Drobnjaka će biti zatražena kako zbog loših rezultata njegovog rada u „Putevima Srbije“ zbog kojih je Upravni odbor podneo ostavku, ali i zbog mnogo propusta koje su „Putevi“ načinili u oblasti bezbednosti saobraćaja. Poslednji put Drobnjakova smena pomenuta je na prekjučerašnjoj sednici Tela za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima na kojoj se, iako pozvan, nije ni pojavio.

Smena Zorana Drbonjaka do sada je nekoliko puta tražena, ali nijedna nije prošla. Još u vreme bivše Vlade tadašnji ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić čak je i napisao zahtev za smenu Drobnjaka, svatio svoj potpis i pečat Ministarstva, ali ga nikad nije zvanično izneo na sednici Vlade jer nije uspeo da obezbedi podršku pre svega u okviru SPS. Spekuliše se da Drbonjak uživa podršku kako Dačića tako i jednog broja policijskih struktura u MUP Srbije.

Komitet za bezbednost saobraćaja krajem februara zatražio je smenu Drobnjaka zbog izjave “Blicu” da bi stubove na autoputu kod Novog Sada gde su poginule dve osobe “video i ćorav čovek”, kao i zbog drugih propusta u bezbednosti saobraćaja. Isti Komitet juče je ponovio zahtev za smenu zbog informacije da su ovi stubovi, koji su prema nalazu AMSS sedam puta manje vidljivosti od dozvoljene, podignuti bez odgovarajuće dokumentacije i građevinske dozvole.

Izvor: Blic

Pogledajte još