Partizan golom Saše Ilića slavio u Kragujevcu

Jedini gol na meču postigao je kapiten crno-belih Saša Ilić u 68. minutu.

Partizan posle pobede ima pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, ali crveno-beli imaju meč manje, dok je Radnički ostao u zoni ispadanja sa 24. boda, dva manje od BSK Borče koja je na 14. mestu.

Radnički je najbolju šansu u prvom poluvremenu imao kada je posle centaršuta Darka Fejse sa leve strane golman Partizana Vladimir Stojković loše intervenisao, a lopta je došla do Bojana Beljića koji je snažno šutirao sa 10 metara, ali je prebacio gol.

Najbolju priliku za Partizan u prvom delu propustio je Aleksandar Mitrović, kada je njegov šut sa 12 metara iskosa levo odbranio golman domaćih Ognjen Čančarević.

Partizan je bolje počeo drugo poluvreme i već u 49. minutu imao dobru šansu da dođe do vođstva. Marko Šćepović je centrirao iz slobodnog udarca, Miloš Tintor je glavom odbio loptu samo do Vojislava Stankovića, čiji je šut u poslednjem trenutku izblokirao Vladimir Otašević.

Radnički je pretio kontranapadima, a dobru priliku da dođe do gola imao je u 55. minutu kada je Stanimir Milošković dva puta predriblao Stankovića, ali je defanzivac Partizana ipak uspeo da ga izblokira.

Crno-beli su poveli kada je Predrag Luka dodao loptu do Saše Ilića koji je ostao sam na šest metara i lako savladao golmana Radničkog Čančarevića.

Kragujevčani su do kraja utakmice imali nekoliko solidnih prilika da dođu do izjednačenja, ali nisu uspeli pa je Partizan odneo tri boda.

Crno-beli su utakmicu završili sa igračem manje, pošto je Vojislav Stanković isključen u trećem minutu sudijske nadoknade vremena zbog drugog žutog kartona.

Partizan će u sledećem kolu na svom stadionu igrati protiv "večitog" rivala Crvene zvezde, dok će Radnički gostovati Slobodi u Užicu.

Beta

Pogledajte još