Dodik u poslednjem trenutku stopirao dolazak Srba iz RS na miting u Beogradu

Umesto preko 30 planiranih autobusa u Beograd iz Republike Srpske stigao je samo jedan sa ogromnim transparentom na kome je pisalo: “Uvek sa vama - Banjaluka”.

Izvor “Blica” kaže da su pre mitinga održanog u petak političari sa severa Kosova imali dogovor sa pojedincima iz Dodikovog okruženja. Međutim, to je u poslednjem trenutku sprečeno.

- Dodik se možda ne slaže sa briselskim sporazumom, ali ne namerava da učestvuje u bilo kakvom rušenju vlade u Srbiji - kaže sagovornik Blica.

Prve kontakte sa predsednikom RS ostvario je Radenko Nedeljković. Prema saznanjima "Blica", Nedeljković je bio i organizator odlaska političara sa severa u Banjaluku kako bi se izdejstvovala Dodikova otvorenija podrška.

Izostao je i organizovani dolazak Srba južno od Ibra koji praktično od 1999. žive u skladu sa zakonima Prištine i do sada nisu mogli da se pohvale naročitom podrškom ili pomoći sunarodnika sa severa.

Na mitingu je bilo prema policijskim procenama bilo oko 3.000 građana. Deo njih je došao organizovano autobusima i u nekoliko putničkih automobila sa severa Kosova, a broj prisutnih uvećan je članovima Dveri, poslanicima DSS, radikalima.

Izvor: Blic

Pogledajte još