Stefanović: Težak zadatak za Vladu

0

Vladu Srbije čeka težak zadatak da Srbe na severu Kosova ubedi da je briselski sporazum trenutno najbolje rešenje, kaže šef poslanika DS-a Borislav Stefanović.

Sve mimo toga bi bila katastrofa, smatra Stefanović, ocenivši da bi odbacivanje sporazuma oslabilo pozicije Srbije da brani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

On je zapitao „kako ćemo kao izolovana zemlja, zemlja van evropskih integracija, uz sve rezerve i sve nedostatke evropskog procesa, da branimo interese Srba sa Kosova.“

Učestvujući u emisiji jagodinske televizije „Palma plus“ Stefanović je rekao da se Srbima na severu jako često i dugo manipuliše iz stranačkih razloga, dodajući da veruje da političari na sveru Kosova ne znaju kako da se postave.

S jedne strane imaju pritisak Vlade da kažu ljudima, ovo je najbolje u ovom momentu, a sa druge strane kako će izaći pred ljude i reći im da je sporazum u redu i da zaborave na ono što su pre pričali, rekao je on.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otputovao je na Kosovo, gde će sa lokalnim Srbima razgovarati o briselskom sporazumu.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.