HOROSKOP: Koji vam parfemi odgovaraju?

0

Prema astrološkim tumačenjima, parfemi spadaju u domen Venere, odnosno znakova Bika i Vage. Smatra se da su žene u jednom od ova dva znaka najslabije na parfeme i da im najbolje odgovaraju nežni, ženstveni i umereni parfemi.

Za Vage su kao stvorene sve verzije Šanelovog „Šansa“, „Van“ Dolčea i Gabane, „Barberi London“, „El“ i „Parizijen“ kuće Iv Sen Loran, Kašarelova „Skarlet“, a sigurno bi ih oduševio i Muglerov „Vumeniti“, koji miriše na kozmetičku torbicu, ili „Stajlesens“ Žil Sander za žene sa stilom.

Bikovi su veliki gurmani, pa će im se svideti i gurmanski parfemi kao što je „Naomi“ Naomi Kembel, Bosov „Orindž vumen“ i „Ejndžel“ Muglera, koji podseća na božićne kolačiće. Veoma vole miris ruže i stalo im je do partnerstva, pa je za njih tu i senzualna „Lola“ Marka Džejkobsa. Njen glavni sastojak je ruža geranija, najsnažniji mirisni afrodizijak, koji će im pomoći da pronađu svog princa na belom konju o kome toliko maštaju.

Žena Ovan je samostalna, direktna i snažna, pa joj najbolje odgovaraju divlji mirisi, kao što su Kenzov „Džangl“ i „Džangl elefant“, Lorenov „Ralf vajld“, miris Sonje Rikel „Rikel vuman hot“ i rakošni parfemi kao što je „Lejdi milion“ Paka Rabana.

Škorpije vole mistične parfeme, a njihovu tajanstvenu erotiku najbolje će dočarati „Armani kod“ i „Blek XS“ Paka Rabana.

Dame Vodolije su individualci i vole neobične mirise kakvi su Diorovi parfemi, posebno „Dior edikt“, „Eskale a Portofino“ i „Hipnotik pojzn“.

Žena Jarac je ambiciozna, postojana i samostalna, klasičnog ukusa, pa su za nju i takvi mirisi – voleće „Guči baj Guči“, takođe Gučijeve“ „Raš“, „Raš 2“ i „Gilti“ kao i „Šanel 5“.

Žene rođene u znaku Riba i Raka vole mistične i erotske parfeme, ali u nešto laganijoj i romantičnijoj verziji. Za njih su puderasti parfemi poput „Naomedžik“ Naomi Kembel, „Euforija“ Kelvina Klajna, sve verzije Bulgarijeve „Omnije“ i Versaćeovih „Brajt kristala“ i „Kristal noara“. Vole i vodenaste cvetne mirise kao što su Armanijevi „Akva di đo“ i „Akva di đoja“, romantični „Kloe“ i tajanstveni Bulgarijev „Jasmin noar“.

Žene rođene u znaku Strelca ili Blizanaca vole da budu u pokretu, pa im odgovaraju letnji, citrusni i avanturistički mirisi kao što su „Lajt blu“ Dolčea i Gabane, „Aj lav lav“ Moskina i „Amor amor“ Kašarela. Strelčevi vole daleke krajeve i putovanja, pa će im se svideti Diorov „Žador“, koji će im dočarati mirise istočne Azije, ili istoimeni parfem Narcisa Rodrigesa, koji miriše na Egipat.

Lavice vole ekstravagantne parfeme s potpisima slavnih. One su glamurozne žene, koje će voleti Armanijev „Dajmonds“, ali i one slatkaste mirise koji u sebi spajaju romantičnu i nežnu s dominantnom i snažnom ženskom stranom, kao što su Šanelov „Koko madmozel“, Lankomov „Hipnouz“ ili Eskadin „Magnetizam“.

Device ne vole da budu u centru pažnje, zbog čega im odgovaraju jednostavni, praktični i nenametljivi mirisi kao što su „Pjur vajt linen“ Este Loder ili „Idil“ kuće Gerlan, kao i parfemi koji mirišu na čisto i koji naglašavaju prirodan miris kože, kao što je Klajnov „Iterniti“ ili Armanijev „Dajmond“.

(Izvor: Kurir)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.