BiH: Devojku u kolima Hitne pomoći silovao medicinski tehničar?!

S devojkom je u vozilu Hitne pomoći osim vozača bio i medicinski tehničar za koga ona tvrdi da joj je dao inekciju koja ju je ošamutila, a kada jse osvestila, shvatila je šta se dogodilo.

O svemu je upoznata policija, kojoj je tehničar izjavio da nije imao nikakvog kontakta s devojkom. Dom zdravlja u Zavidovićima je pokrenuo disciplinski postupak protiv medicinskog tehničara.

- Devojci je pozlilo zbog nagle aritmije. Vožnja je trajala dvadesetak minuta i devojka je, nakon što je smeštena u zeničku bolnicu, ispričala ocu da je naš radnik pokušao silovati - rekao je Halid Muhić, direktor Doma zdravlja u Zavidovićima.

Otac devojke je po povratku iz Zenice navratio u Dom zdravlja i pretukao medicinskog tehničara, a dežurnom lekaru je rekao da pretučeni zna zbog čega je dobio batine. Lekar je sve prijavio policiji koja je uhapsila razjarenog oca.

- Nevezano za taj događaj, oca devojke prijavili smo zbog nanošenja povreda našem radniku na radnom mestu, kao i zbog umanjivanja sposobnosti dežurnog tima napadom na jednog zaposlenog. Ako se utvrdi lažno prijavljivanje devojke, ići ćemo s kontra prijavom - rekao je Muhić, dodavši da, zbog ugleda ustanove, želi da izvede stvari načisto.

Prema pisanju Dnevnog avaza, policija je ispitala i vozača Hitne pomoći, koji je kazao da je kroz staklo kabine sve vreme vožnje, koja je trajala dvadesetak minuta, mogao da vidi prostor gde su bili pacijentkinja i tehničar i da nije primetio ništa sumnjivo.
- Iz vozila je izašla na nogama, pozdravila nas i zahvalila na brzoj vožnji - rekao je vozač. Devojka M.S. ne živi u BiH, ali je, prema rečima članova njene porodice, zbog ovog događaja ostala u zemlji, navodi Dnevni avaz.

Izvor: Dnevni avaz, Alo!

Pogledajte još