Kamera koja svakih 30 sekundi snima vlasnikov život

Njen 5 MP senzor koji je originalno dizajniran za pametne telefone, radi uz ARM 9 procesor koji pokreće Linux i automatski “budi” uređaj svakih pola minuta, i usput čita podatke sa GPS senzora, akcelometra i magnetometra, slika i potom se vraća u mod “spavanja”.

Tokom 16 sati snimanja dnevno kamera napravi oko 2.000 slika, odnosno oko 2GB podataka, a može pohraniti do 8 GB. Zanimljiva karakteristika kamere je i što nije bitno u kojoj poziciji se nalazi telo kada kamera fotografiše, jer će se sistem ugrađenih senzora i softvera uvek prilagoditi i pohraniti sliku s pravilnom orijentacijom.

Kameru u svakom trenutku može da se konektuje sa računarom kako bi se prebacile slike, a ako želite malo više od toga i pretplatite se na Memotov servis u oblaku, stvari postaju daleko zanimljivije.

Slike se propuštaju kroz algoritam za procesuiranje fotografija koji ih sortira prema događajima tokom dana na osnovu prepoznavanja kolorističkih i sadržajnih elemenata na njima, koji će ih potom pretvoriti u ”trenutke”, odnosno 30 do 35 događaja kroz koje ste prošli tokom tog dana.

“Ovo će vam omogućiti da vidite zanimljive delove vašeg dana, dok će dosadni momenti biti skriveni”, kaže Källström. A ako to prebacite na godine, imaćete sažet pravi film o vašem životu.

Sistem za pametno filtriranje događaja čini Memoto znatno zanimljivijim od same kamere, pa ga Källström naziva ”life logging uređajem” koji će pomagati ljudima da se vizualno prisete svega što su videli i iskusili u svojoj prošlosti.

Izvor: WIN WIN

Pogledajte još